Τσίπρας από Βρυξέλλες: "Να είμαστε ευθείς προς την τουρκική πλευρά" - Κεντρική Εικόνα

Τσίπρας από Βρυξέλλες: "Να είμαστε ευθείς προς την τουρκική πλευρά"

22 Μάρτιος 2018Πολιτική & Οικονομία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ζήτησε «να είμαστε ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου αλλά και να διατηρήσουμε τις πόρτες του διαλόγου ανοιχτές».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρή Ευρώπη που θα αποτελέσει ισχυρό «παίχτη» αλλά και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις γεωπολιτικές προκλήσεις. «Πιστεύω ότι είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη και χρειάζονται κοινές αποφάσεις, χρειάζεται μια μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη» δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός. 

Ζήτησε, δε, τη στήριξη όλων των χωρών της ΕΕ κατά των πολιτικών καταστρατήγησης από τρίτες χώρες, ζητώντας να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά εργαλεία. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου, μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στη στάση της Τουρκίας.