Εκδήλωση LSE-Hellenic Observatory "Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης" - Κεντρική Εικόνα

Εκδήλωση LSE-Hellenic Observatory "Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης"

21 Μάρτιος 2018Πολιτική & Οικονομία

Ο Τραμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που παρουσιάζει το Hellenic Observatory (Ελληνικό Παρατηρητήριο) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science και με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη δεύτερη σε σειρά διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, ο Peter Trubowitz, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου, LSE, θα αναλύσει την εξωτερική πολιτική του Donald Trump και θα υποστηρίξει πως η εξωτερική πολιτική του Trump είναι ενδεικτική της αυξανόμενης λαϊκής αντίδρασης στις ΗΠΑ έναντι των μακροχρόνιων φιλελεύθερων διεθνιστικών πολιτικών και πρακτικών. Ο καθηγητής Trubowitz θα αναλύσει επίσης τις ρίζες αυτής της αντίδρασης και θα εξετάσει τις επιπτώσεις της στο μέλλον της αμερικανικής δύναμης και της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης.

Την συζήτηση συντονίζει ο Σπύρος Οικονομίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, LSE και σχολιάζει ο Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων που διοργανώνει το Hellenic Observatory (Ελληνικό Παρατηρητήριο), με στόχο την προώθηση του διαλόγου πάνω σε μείζονος σημασία ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.

Η διάλεξη θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εγγραφή είναι απαραίτητη στον παρακάτω σύνδεσμο:

  https://www.eventbrite.co.uk/e/trump-and-the-future-of-american-power-ti...