Γιαννακόπουλος: Καταγγέλλει προνομιακή μεταχείριση Ολυμπιακού και Φενερμπαχτσέ από Ευρωλίγκα - Κεντρική Εικόνα

Γιαννακόπουλος: Καταγγέλλει προνομιακή μεταχείριση Ολυμπιακού και Φενερμπαχτσέ από Ευρωλίγκα

20 Μάρτιος 2018Πολιτική & Οικονομία

Συνεχίζεται η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Euroleague. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναικός έστειλε σε ελληνικά και ξένα media φάκελο με γραπτή δήλωση του, DVD με επίμαχες φάσεις και πολυσέλιδη παρουσίαση με στατιστικά στοιχεία καταγγέλοντας στην ουσία πως «κάποιες ομάδες στην Ευρωλίγκα, κυρίως ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε, τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από τους διαιτητές, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την άδικη αντιμετώπιση των άλλων ομάδων που τις αντιμετωπίζουν»

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση αναφέρει τα εξής;

"Αγαπητοί δημοσιογράφοι και συντάκτες για το άθλημα του μπάσκετ,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για την Ευρωλίγκα. Απευθύνω σε σας αυτή την επιστολή, καθώς είστε εσείς αυτοί που έρχεστε σε επαφή με τους παίκτες και τους παράγοντες και μεταδίδετε δεδομένα, πληροφορίες και απόψεις στους φίλους του μπάσκετ παντού στον κόσμο. Η αγάπη μας για το άθλημα είναι αυτό που μας συνδέει όλους.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει ένα σύνολο γεγονότων που θέτουν σε κίνδυνο την αξία και ελκυστικότητα της διοργάνωσης της EuroLeague αλλά και την επένδυσή μας, σε χρόνο και χρήμα.

Σε αυτό το DVD και την παρουσίαση, θα βρείτε όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι κάποιες ομάδες στην EuroLeague, κυρίως ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε, τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από τους διαιτητές, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την άδικη αντιμετώπιση των άλλων ομάδων που τις αντιμετωπίζουν. Σας ζητώ να αφιερώσετε μία ώρα για να παρακολουθήσετε το DVD και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ενδεικτικά, θα αντιληφθείτε τα ακόλουθα:

-Μια πληθώρα από φάουλ που καταλογίστηκαν εσφαλμένα.

-Αντιαθλητικές συμπεριφορές από την πλευρά των παικτών των προαναφερθεισών ομάδων, που παραμένουν ατιμώρητες από τους διαιτητές.

-Ο Ολυμπιακός είναι 16ος στην κατάταξη με βάση την επίθεση, αλλά είναι πρώτος σε ελεύθερες βολές και δεύτερος στη βαθμολογία.

-Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε είναι αναμφίβολα οι δύο καλύτερες αμυντικά ομάδες της EuroLeague. Ωστόσο, παίζουν πάνω στη λεπτή διαχωριστική γραμμή του τι θεωρείται φάουλ και τι όχι, με τη βοήθεια των διαιτητών, με τις ομάδες τους να χρεώνονται πολύ λίγα φάουλ στα περισσότερα παιχνίδια.

-Σε πολλά από τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα φάουλ που κερδίζουν εκείνες σε σχέση με τους αντιπάλους.

-Ακατανόητες, επαναλαμβανόμενες λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις.

-Παρουσίαση περιπτώσεων φάουλ ως ‘καλύτερες τάπες της βραδιάς’ από το επίσημο κανάλι της EuroLeague.

Η κρίση που διέρχεται το μπάσκετ είναι η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ και η κοινότητα του αθλήματος πρέπει να δράσει με σταθερό και δομημένο τρόπο για να επαναφέρει τη διαφάνεια στη διοργάνωση. Ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες της επιτυχίας του μπάσκετ είναι η κάλυψη από τα ΜΜΕ. Με το να διατηρείται αυτή η κατάσταση χωρίς να αναφέρεται πουθενά, ο μόνος νικητής δεν είναι το άθλημα, αλλά συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Παρακαλώ, ενεργήστε βάσει της δικής σας θέλησης, αλλά έχετε κατά νου ότι η δημοσίευση της αλήθειας είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. 

Δημήτρης Γιαννακόπουλος".