Το Facebook «κατέβασε» τη σελίδα του Έλληνα γραφίστα Jo Di λόγω Ερντογάν  - Κεντρική Εικόνα

Το Facebook «κατέβασε» τη σελίδα του Έλληνα γραφίστα Jo Di λόγω Ερντογάν

22 Φεβρουάριος 2018Πολιτική & Οικονομία

Την σελίδα του στο Facebook είδε να κλείνει ο Έλληνας γραφίστας Jodi, επειδή έτσι ήθελε ο σουλτάνος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας γραφίστας ανακοίνωσε μέσω του blog του ότι το Fecebook «κατέβασε» τη σελίδα που διατηρούσε. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Jo Di δεν του δόθηκε καμία εξήγηση γιατί η σελίδα του απενεργοποιήθηκε. 

«Δύο ημέρες μετά το e-mail του Twitter για την ανάρτηση σχετικά με τον Ερντογάν με ένα νέο e-mail το Facebook, αυτή τη φορά, με ενημέρωσε πως προχώρησε στο κλείσιμο της σελίδας Jo Di – η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε τον Ιούνη του 2015 (στη δεύτερη φάση του). Τρία χρόνια μετά και χωρίς δεύτερη εξήγηση, ήρθε ο πλήρης αποκλεισμός πρόσβασης και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία ή επεξεργασία της σελίδας», γράφει ο Έλληνας γραφίστας.  

Σύμφωνα με τον Jo Di «σε αντίθεση με την αναλυτική δικαστική απόφαση, στην περίπτωση του Twitter και του Ερντογάν, αυτή τη φορά το Facebook δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ούτε για ποιο λόγο συγκεκριμένα έγινε η πλήρης διαγραφή και το κλείσιμο της σελίδας Jo Di ούτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία».

Πηγή: topontiki.gr