Διευθυντής ΜΕΘ: Φοβάμαι το τρίτο κύμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Νοεμβρίου 2020 | Επικαιρότητα
Για την ασφυκτική πίεση στην οποία βρίσκονται οι ΜΕΘ και την ανησυχία του σχετικά με το τρίτο κύμα κορoνοϊού, έκανε λόγο ο διευθυντής ΜΕΘ του "Παπανικολάου".

 

 

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές», δήλωσε ο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 

 

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα» προειδοποίησε. 

«Όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται» τόνισε δε ο κ. Καπραβέλος.

Η πληρότητα των κλινών Εντατικής COVIDαυξάνεται επικίνδυνα σε όλη την επικράτεια, ξεπερνώντας χθες το 80%. 

«Και η επόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολη», τόνισε χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ σημείωσε ότι το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται «για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη». 

«Νωρίς να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων»

Είναινωρίς να μιλάμε για οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρωνπεριορισμού, αν δεν εξασφαλίσουμε τη μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας, δήλωσε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος το βράδυ του Σαββάτου, στη σκιά του αρνητικού ρεκόρ των 108 θανάτων και των 522 διασωληνωμένων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 108 θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 522 ασθενείς, έναντι 519 την Παρασκευή και 499 την Πέμπτη. Πρόκειται επίσης για τον υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων από την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η ερχόμενη και τρίτη εβδομάδα τουlockdown πρόκειται να είναι καταλυτικής σημασίας.

«Δεν έχει μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο», ειδικά στη βόρειο Ελλάδα, τόνισε την Παρασκευή, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «χρειάστηκαν νέα μέτρα στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ