Φάμελλος: Η επιστροφή της ΝΔ στη δεκαετία του '50 θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν επικίνδυνη - Κεντρική Εικόνα

Φάμελλος: Η επιστροφή της ΝΔ στη δεκαετία του '50 θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν επικίνδυνη

16 Φεβρουαρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Μιλώντας στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά, ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι αυτό που παρατηρούμε στην πολιτική σκηνή, και με αφορμή την υπόθεση Novartis, είναι το ότι υποχωρεί συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης και τη θέση του παίρνει ένας ανταγωνισμός μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Γεωργιάδη για το ποιος θα κυριαρχήσει τελικά και ποιος θα προβληθεί περισσότερο, προβάλλοντας  την ακροδεξιά ατζέντα.

"Αυτή η μεταστροφή της ΝΔ θα ήταν κωμική, αν δεν ήταν επικίνδυνη. Η ακροδεξιά στροφή της ΝΔ δεν είναι γραφική, είναι επικίνδυνη. Γιατί ο ακροδεξιός λόγος είναι επικίνδυνος. Η ακροδεξιά σελίδα των δεκαετιών του '40 ή του '50 έχει κλείσει για την Ελλάδα. Η ακροδεξιά  αμφισβητεί και αμφισβητούσε τη δημοκρατία στην ουσία της και αυτό η Ελλάδα το ξέρει πολύ καλά και δεν το ξεχνάει, ούτε ξαναγυρίζει πίσω. Συνωμοσίες και άλλα τέτοια στημένα επεισόδια χρησιμοποιούν μόνο η ακροδεξιά και η ΧΑ.

Η Ελλάδα έχει μπει πια στο κέντρο του ευρωπαϊκού πυρήνα, ως κράτος δικαίου με δικές μας επιλογές, των Ελλήνων πολιτών πρώτα απ' όλα, και της κυβέρνησης που εφαρμόζει  πλέον αυτή τη σημαντική αλλαγή για τη χώρα, και δεν γυρίζει πίσω στο ΄40 και στο ΄50. Αυτό που περιμένει η κοινωνία από έναν πολιτικό εκπρόσωπό της μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, όπως είναι της Novartis, είναι να απολογηθεί για την πολιτική ευθύνη του τεράστιου κόστους των δισ και του πάρτι που γινόταν με τις προμήθειες και τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων στον τομέα της υγείας.

Γιατί ήταν επικεφαλής ο κ. Σαμαράς μιας κυβέρνησης η οποία έβαζε πεντάευρα στους ανασφάλιστους, ενώ άφηνε -από ό,τι φαίνεται- ένα πάρτι 23 δισ να εξελίσσεται προς όφελος εταιρειών, πολυεθνικών ομίλων, με χρηματισμό υψηλότατων στελεχών. Αν θέλει να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη για τη δική του αθωότητα, να ζητήσει να διαλευκανθεί γρήγορα η υπόθεση και να δηλώσει ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε κατάθεση και διευκρίνιση. Έτσι καθαρίζουν το πρόσωπό τους τα πολιτικά στελέχη. Προφανώς δεν αποτελεί στοιχείο πολιτικής ωριμότητας και κράτους δικαίου το να μηνύει ένας  πρώην πρωθυπουργός, όπως ο κ. Σαμαράς, τρεις εισαγγελείς, είναι σαφέστατη και απροκάλυπτη επίθεση και παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Φαίνεται ότι η σχέση της ΝΔ με τη δικαιοσύνη είναι αλά καρτ, μόνο όταν τη συμφέρει την υπερασπίζεται. Το να μηνύει εισαγγελείς για μια δικογραφία που ήρθε από το FBI ξεπερνάει πια τα όρια της γραφικότητας", υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα και στην προκλητικότητα της Τουρκίας, ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι η χώρα μας αποτελεί βασικό και σημαντικό μέλος  της ευρωπαϊκής οικογένειας, τα όρια και τα σύνορα της Ε.Ε. και οποιαδήποτε κίνηση κατά της χώρας μας αποτελεί κίνηση κατά της Ευρώπης και όλη η Ευρώπη είναι παρούσα διά της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Γιούνκερ. "Η σοβαρότητα την οποία επιδεικνύουμε ως κυβέρνηση είναι ένδειξη του ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, αλλά να είμαστε ισχυρά παρόντες, σοβαροί και όχι θρασύδειλοι".