Εγνατία: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από την κινεζική Sichuan και τον όμιλο Κοπελούζου - Κεντρική Εικόνα

Εγνατία: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από την κινεζική Sichuan και τον όμιλο Κοπελούζου

16 Φεβρουαρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ η κινεζική κρατική εταιρεία Sichuan Communications Investment Group σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της σχετικής πρόκλησης του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, οι εκπρόσωποι των υποψήφιων επενδυτικών σχημάτων θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος σήμερα μέχρι τις 17:00.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η SCIG ιδρύθηκε το 2010, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους και εστιάζει στην κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων και λιμένων, στη λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων, στις υπηρεσίες μεταφορών και logistics, στην εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και στην χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών. Η SCIG έχει σύνολο ενεργητικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ και εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται συνολικά 4.143 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στην επαρχία Σιτσουάν, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενέργεια, τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα και στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".