Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ο Αντώνης Μουντάκης - Κεντρική Εικόνα

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ο Αντώνης Μουντάκης

13 Φεβρουαρίου 2018Εικόνα στην Αγορά

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Best Western Museum στην Αθήνα η εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Μετά την παρουσίαση των διοικητικών και οικονομικών πεπραγμένων, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Οργάνων (Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικών Συμβουλίων) για την περίοδο 2018-2022.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Αντώνης Μουντάκης ιδιοκτήτης της εφημερίδας "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" με έδρα την Κίσαμο Χανίων που συμμετέχει για τέταρτη συνεχή θητεία στο Δ.Σ. της ιστορικής Ένωσης (τις περιόδους 2006-2010, 2010-2014 ως α' αντιπρόεδρος και από το 2014 ως πρόεδρος).

Συνολικά ψήφισαν πενήντα τέσσερα (54) ταμειακώς εντάξει μέλη και εξελέγησαν οι παρακάτω:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

*Για το αξίωμα του Προέδρου: Αντώνης Μουντάκης (εφημερίδα «Νέοι Ορίζοντες», Κίσαμος Χανίων Κρήτης).

*Για το αξίωμα του Α’ Αντιπροέδρου: Σταύρος Μάτσης (εφημερίδα «Βήμα Δωδεκανήσου», Ρόδος).

*Για το αξίωμα του Β’ Αντιπροέδρου: Σπύρος Λάτσας (εφημερίδα «Εργασία ΣΥΝ», Δράμα).

*Για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα: Γιώργος Αμβροσίου (εφημερίδα «Αλήθεια», Καρδίτσα).

*Για το αξίωμα του Ειδικού Γραμματέα: Σμαρώ Γιαννούλη (εφημερίδα «Ενημέρωση & Αγγελίες», Κατερίνη).

*Για το αξίωμα του Ταμία: Κωνσταντίνος Μαυρομάτης (εφημερίδα «Θρακική Αγορά», Κομοτηνή).

*Για το αξίωμα του Μέλους: Νικόλαος Σουρλόπουλος (εφημερίδα «Πολίτης», Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (εκλέγονται - αλφαβητικά)

1) Άγγελος Βασίλαινας (εφημερίδα «Ενημέρωση», Μέγαρα)

2) Παναγιώτης Γιαλένιος (εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», Πάτρα).

Ισοψήφισαν οι: Γιώργος Αργυρίου (εφημερίδα "Αργολική Ανάπτυξη", Άργος) και Νίκος Κανής (εφημερίδα "Μαχητής", Αγρίνιο), οπότε το τρίτο μέλος θα αναδειχθεί μετά από κλήρωση.

Α’ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (εκλέγονται - αλφαβητικά)

1) Σωτήρης Βόσδου (εφημερίδα «Φωνή Φλωρίνης», Φλώρινα)

2) Γεωργία Καραγιαννάκη - Χατζηδάκη (εφημερίδα «Ρέθεμνος», Ρέθυμνο)

3) Δημήτρης Κουτσής (εφημερίδα «Σέντρα», Καστοριά).

Β’ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (εκλέγονται - αλφαβητικά)

1) Γαλήνη Γκαντιντζικίδου (εφημερίδα «Ξάνθη Σπορ», Ξάνθη).

2) Ζώης Πανταζής (εφημερίδα «Νέα της Ηπείρου», Ιωάννινα).

3) Σπύρος Πλέουρας (εφημερίδα «Τομή στην Ενημέρωση», Πρέβεζα).

4) Θεολογία Τσουκαλά (εφημερίδα «Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας», Γρεβενά).

5) Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος (εφημερίδα «Ελεύθερη Άποψη», Σάππες Ροδόπης).

Ευχαριστήριο Αντώνη Μουντάκη

Οφείλω θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους από ολόκληρη τη χώρα που για τέταρτη συνεχή τετραετία εξέφρασαν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Το γεγονός ότι με τίμησαν με την ψήφο τους οι 53 από τους 54 συναδέλφους που ψήφισαν στις εκλογές του Σαββάτου 10-2-2018, με τιμά ιδιαίτερα, όμως παράλληλα αυτή τους η καθολική στήριξη αυξάνει τις ευθύνες μου για τη συνέχεια. 
Καθώς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της θητείας του νέου διοικητικού συμβουλίου της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, του οποίου θα έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, νιώθω την ανάγκη να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα που ξεκινήσαμε το 2014 με την ίδια ζέση και τους ίδιους κοινούς στόχους για το συμφέρον του κλάδου και των μελών της Ε.Ι.Ε.Τ. 
Με βάση την εμπειρία μιας πολύ δύσκολης τετραετίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα προβλήματα του κλάδου ήταν μεγάλα και πολλά, ενώ παράλληλα είχαμε να αντιμετωπίσουμε "βουνό" προβλημάτων για την επιβίωση του συνδικαλιστικού μας φορέα που πολλές φορές κινδύνευσε με λουκέτο, θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο για να υλοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερους στόχους από αυτούς που έχουμε θέσει από κοινού. 
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω ένα προς ένα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. που, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στάθηκαν με υπευθυνότητα στο ύψος των περιστάσεων και βοήθησαν σημαντικά ούτως ώστε να λειτουργήσουμε σαν γροθιά, να παλέψουμε για τα μεγάλα προβλήματα που κληθήκαμε να διαχειριστούμε και παράλληλα να αποκαταστήσουμε το κύρος της ιστορικής μας Ένωσης. Με ομοφωνία και ομοθυμία, χωρίς ποτέ να παρεκκλίνουμε των κοινών στόχων μας, δώσαμε μια τετραετή μάχη και πετύχαμε πολλά και σημαντικά. Αναμφίβολα μπορούσαμε και περισσότερα, όμως έχουμε πλέον και την εμπειρία και την θέληση να πράξουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον γενικό γραμματέα Γαβριήλ Γαλανομάτη που -λόγω συνταξιοδότησης- δεν θα συμμετάσχει στο νέο Δ.Σ. Τον ευχαριστώ για την τετραετή προσφορά του και του εύχομαι κάθε τι καλό για τη συνέχεια. 
Στον Σταύρο, τον Σπύρο, τον Κωνσταντίνο, την Σμαρώ, τον Νίκο και τον -νεοφερμένο- Γιώργο, εύχομαι μια καλή τετραετία, γόνιμη και επωφελή για το κλάδο μας. 
Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τόσο στην γραμματέα -και "ψυχή"- της Ε.Ι.Ε.Τ. Χριστίνα Τσιμιδάκη, όσο και στον νομικό μας σύμβουλο Φώτη Πανταζή και εύχομαι ανάλογη συνέχεια και την επόμενη τετραετία.

Υ.Γ. 1: Έστω και ως υστερόγραφο, να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους συντοπίτες μου Κισαμίτες, στους οποίους οφείλω πολλά. Όταν το 1992 ξεκίνησα την εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες" (θα το πω, ίσως για πρώτη φορά, δημόσια), είχα επιφυλάξεις για την μακροημέρευση της. Σήμερα, 25 χρόνια μετά, θεωρώ πως όσα έχω πετύχει (πολλά ή λίγα) οφείλονται ΚΑΙ σ' αυτούς. 

Υ.Γ. 2: Και ένα -φαινομενικά- κλισέ, όμως για μένα είναι μια επιβεβλημένη ανάγκη να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια μου που στήριξε όλες τις επιλογές μου. Στην Ελένη που, μετά από 12 χρόνια, μάλλον συνήθισε την εμμονή μου με την Ε.Ι.Ε.Τ., οπότε είναι προετοιμασμένη για το τι την περιμένει και την επόμενη τετραετία! Αλλά και στον Κωνσταντίνο και την Μαρικίτα που είναι οι πιο αυστηροί, αλλά συνάμα και πιο ουσιαστικοί κριτές των επιλογών μου.