Ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι αποφάσισαν Παππάς- Βασιλειάδης - Κεντρική Εικόνα

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι αποφάσισαν Παππάς- Βασιλειάδης

18 Ιανουαρίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση με θέμα την καθιέρωση της τεχνολογίας του Video Assistant Referee στο ελληνικό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με την συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες συμφώνησαν ότι το σχέδιο θα προχωρήσει οριστικά από τη νέα σεζόν και βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με την ΕΠΟ να έχει παραδώσει ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη.

Παράλληλα, άμεσα (ίσως και την επόμενη εβδομάδα) αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός ώστε να αναδειχθεί η εταιρία που θα αναλάβει την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, θα αναλάβει την εκπαίδευση των διαιτητών, μαζί με την FIFA που θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε οι διαιτητές να είναι έτοιμοι του χρόνου και να έχουν ένα πολύτιμο βοήθημα που ήδη λειτουργεί σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Στη συνάντηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάς του οποίου η συμβολή αποδεικνύεται καθοριστική, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι σε επίπεδο διαφάνειας και αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το VAR θα βοηθήσει τα μέγιστα.

 

Πηγή: filathlos.gr