BookYourWeddingDay: Η startup που διαφημίζει το γαμήλιο τουρισμό στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

BookYourWeddingDay: Η startup που διαφημίζει το γαμήλιο τουρισμό στην Ελλάδα

13 Δεκεμβρίου 2017StartUps & Eκπαίδευση

Τι ακολουθεί μετά το πολυπόθητο και γεμάτο συγκίνηση «Ναι» στην πρόταση γάμου; Πολλά χαρούμενα γεγονότα αλλά και διάφορα… απρόβλεπτα. Ένα απ’ αυτά είναι πως ένα ζευγάρι από το εξωτερικό μπορεί να περιμένει εβδομάδες ολόκληρες μέχρι να επικυρωθεί η ημερομηνία της γαμήλιας τελετής του πολιτικού του γάμου, στο ειδυλλιακό venue της Ελλάδας που έχει από καιρό τσεκάρει.  

Αυτό το χρονοβόρο «κενό» είδε η Μαρία Ευριπίδη που πήρε την εμπειρία της στον τομέα του wedding planning και προχώρησε στη δημιουργία του BookΥourWeddingday.com, μίας πλατφόρμας που απλοποιεί τις διαδικασίες και αφήνει τις αγχωτικές αναμονές στην άκρη. Οι αυτοματοποιημένες υπηρεσίες ελέγχου διαθεσιμότητας ξενοδοχείων και δημαρχείων κάνουν εύκολη την όλη διαδικασία της οργάνωσης, έτσι οι ενδιαφερόμενοι απ΄ όλο τον κόσμο γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο εάν μπορούν να προβούν σε άμεση κράτηση και να κάνουν έτσι το όνειρό τους πραγματικότητα, να στήσουν δηλαδή το γάμο τους στην Ελλάδα.

Πελάτες του BookYourWeddingDay.com είναι μεγάλοι Βρετανικοί τουριστικοί οργανισμοί , αγορά από την οποία προέρχεται η μεγαλύτερη ζήτηση για τέλεση πολιτικών γάμων στην Ελλάδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η πλατφόρμα εξαπλώνεται σιγά σιγά και σε άλλες χώρες και αγορές όπως το Μεξικό και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Η κ. Ευριπίδου μας μίλησε για την επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα κράτησης πολιτικών γάμων που προτιμούν τα ζευγάρια από τα εξωτερικό αλλά και για το γαμήλιο τουρισμό που συνεχίζει να γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.

Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν πως η αξία της παγκόσμιας βιομηχανίας γάμων αποτιμάται σε 300 δις. δολάρια. Τελικά ο γαμήλιος τουρισμός παραμένει ανθεκτικός ακόμα και σε καιρούς ύφεσης;

Τα στατιστικά στοιχεία της παγκόσμια βιομηχανίας γάμου πιστοποιούν ότι ο γαμήλιος τουρισμός αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο με αύξουσα δυναμική, ιδίως τα τελευταία χρόνια όπου και γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση. Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν προορισμούς του εξωτερικού είτε για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο είτε για την πραγματοποίηση του μήνα μέλιτος. Αν και ο τελικός προορισμός του εκάστοτε ζευγαριού ποικίλει ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα κίνητρα τους, στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές χώρες με ειδυλλιακά μέρη τα οποία μπορούν να επισκεφτούν για να επισφραγίσουν τις ομορφότερες ημέρες της ζωής τους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα ανταγωνιστικά οικονομικά πακέτα που προσφέρει κάθε γαμήλιος προορισμός οδηγούν σημαντικό αριθμό μελλονύμφων στην επιλογή ενός ξένου προορισμού. Για αυτό άλλωστε η αγορά του γαμήλιου τουρισμού αναπτύσσεται ραγδαία και έχει καθιερωθεί ως ανταγωνιστική στον κόσμο της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Αυτά τα θετικά οικονομικά δεδομένα οδήγησαν και στην επέκταση της εταιρείας στις αγορές του Μεξικού και της Δομινικανής Δημοκρατίας;

Οι αγορές του Μεξικού και της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι δύο πολύ υποσχόμενες αγορές καθώς διαθέτουν μεγάλο αριθμό venues σε πανέμορφα τοπία. Η επιλογή των δύο αυτών χωρών αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας, κύριο μέλημα της οποία είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας σε χώρες που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές και υποστηρίζουν τον γαμήλιο τουρισμό.

Ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένα ζευγάρι αφού επιλέξει την πλατφόρμα;

Η διαδικασία που ακολουθεί ένα ζευγάρι αφού αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com είναι εύκολη, γρήγορη και απλή. Αρχικά, ορίζουν την επιθυμητή για αυτούς ημερομηνία γάμου και επιλέγουν την χώρα και την τοποθεσία στην οποία επιθυμούν να τελεστεί ο γάμος. Στη συνέχεια, ελέγχουν τη διαθεσιμότητα των venues και επιλέγουν την επιθυμητή ώρα. Εάν το venue που τελικά επέλεξε το ζευγάρι δεν είναι διαθέσιμό η πλατφόρμα εμφανίζει αυτόματα εναλλακτικές ημερομηνίες για αυτό, καθώς και εναλλακτικά venue στην κοντινή περιοχή. Τέλος, το ζευγάρι συμπληρώνει τη φόρμα με τα στοιχεία τους και πληρώνει το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο  έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία κράτησης. Μόλις ολοκληρώσουν τη διαδικασία λαμβάνουν αυτόματα επιβεβαιωτικό email.

Πόσο «ανοιχτό» στην ιδέα να παντρευτεί στην Ελλάδα είναι ένα ζευγάρι από το εξωτερικό;

Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν ένα δημοφιλή προορισμό για όσους επιθυμούσαν να τελέσουν τον γάμο τους σε ένα από τα μαγευτικά τοπία που διαθέτει η χώρα. Αυτό  αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τον Μάρτιο του 2017 έως σήμερα ο αριθμός κρατήσεων για πολιτικούς γάμους για τα έτη 2018 και 2019 ανέρχεται στις 2.069 κρατήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι εντός του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός last minute γάμων γεγονός το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι η ιδέα τέλεσης γάμου στο εξωτερικό αναπτύσσεται και διαδίδεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για ένα ζευγάρι; Ο προορισμός που θα παντρευτούν ή η θεματική του γάμου;

Ο προορισμός διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην τελική επιλογή κάθε ζευγαριού. Συχνά, ζευγάρια που έχουν επισκεφθεί ένα μέρος για διακοπές και έχουν μαγευτεί από την τοποθεσία σκέφτονται και εν τέλει επιλέγουν να πραγματοποιήσουν εκεί τον γάμο τους. Η θεματική του γάμου είναι ένα κριτήριο ανάλογης βαρύτητας, ωστόσο σε αυτή την παγκόσμια αγορά όλα τα θέματα είναι δυνατό να εφαρμοστούν σε όλα τα μέρη του κόσμου και στην Ελλάδα ιδιαίτερα, καθώς οι wedding planner έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό ιδίως τελευταία χρόνια. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BookYourWeddingDay μαρία ευριπίδη

Που κυμαίνεται το budget ενός ζευγαριού που επιλέγει την Bookyourweddingday.com για το γάμο του και ποιος είναι ο μέσος όρος παραμονής του ζευγαριού στους γαμήλιους προορισμούς του;

To budget για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου στην Ελλάδα ποικίλει ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και το concept που θα διαλέξει το εκάστοτε ζευγάρι. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία κάθε ζευγάρι συνοδεύεται κατά μέσο όρο από 30 προσκεκλημένους, οι οποίοι πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 10 διανυκτερεύσεις.

Από ποιες χώρες είχε η πλατφόρμα τους περισσότερους πελάτες μέχρι σήμερα και ποια ήταν η πιο απρόσμενη;

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ζευγαριών προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου και ξεκίνησε η προώθηση της πλατφόρμας. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε και η συνεργασία του BookYourWeddingDay.com με δύο από τους μεγαλύτερους τουριστικούς κολοσσούς την TUI UK και την Thomas Cook. Ακολουθούν η Ρωσία, η Αμερική, ο Καναδάς, το Λίβανο και το Ισραήλ. Η πιο απρόσμενη χώρα από την οποία καταγράφηκε σημαντική ζήτηση ήταν η Αυστραλία, από την οποία όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τους μοναδικούς προορισμούς της Ελλάδας για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο.

Ποιοι προορισμοί στην Ελλάδα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; Τα γνωστά νησιά που έχουμε όλοι στο μυαλό μας;

Η Σαντορίνη συνεχίζει να συγκαταλέγεται στις πρώτες επιλογές των ζευγαριών, ωστόσο μέχρι στιγμής μεγάλη ζήτηση έχουν η Κως, η Ρόδος, η Κρήτη και η Σκιάθος.

Ποια ήταν η αντιμετώπιση που είχατε από τους τοπικούς φορείς; Η γραφειοκρατία σας δυσκόλεψε καθόλου;

Η γραφειοκρατία υπάρχει σε όλα τα μέρη του κόσμου και όπως ήταν φυσικό χρειάστηκε να την αντιμετωπίσουμε στα πρώτα μας βήματα. Οι τοπικοί φορείς όμως αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή τη νέα πλατφόρμα καθώς αντιλήφθηκαν εξ αρχής ότι το BookYourWeddingDay.com αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για Δημαρχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και για όσους διαθέτουν χώρους διεξαγωγής γαμήλιων τελετών. Η δωρεάν συμμετοχή στη πλατφόρμα, η δωρεάν προβολή και ανάδειξη της τοπικής περιοχής στο εξωτερικό και η αύξηση των εσόδων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας ως απόρροια της ανάπτυξης του γαμήλιου τουρισμού στην περιοχή τους είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των ωφελειών που θα μπορούσαν να αποκομίσουν.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε;

Από την αρχή της έναρξης των δραστηριοτήτων μας οι αλλαγές και οι προκλήσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολλές.  Ωστόσο, μετά από έναν χρόνο δραστηριότητας μπορούμε να πούμε ότι είμαστε  πιο προετοιμασμένοι για τυχόν δυσκολίες και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε πολύ πιο εύκολα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η πλατφόρμα, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμά της και ποια είναι τα άμεσά της πλάνα;

Η πλατφόρμα Bookyourweddingday.com έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα απαραίτητο εργαλείο για τους τουριστικούς οργανισμούς και τους διοργανωτές γάμων, αποτελώντας το προτιμώμενο “booking system” και για όσους επιθυμούν να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στα άμεσα μας σχέδια είναι η στρατηγική επέκταση και ανάπτυξη της πλατφόρμας σε παγκόσμιο επίπεδο, προσθέτοντας δημοφιλείς προορισμούς που προσελκύουν τον γαμήλιο τουρισμό. 

Πέτρος Αντωνάκης