Παυλόπουλος: "Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη" - Κεντρική Εικόνα

Παυλόπουλος: "Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη"

07 Δεκεμβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν παρουσιάζει κανένα κενό και δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη και για τη σχέση των δύο κρατών και για την ασφάλεια στην περιοχή αλλά και για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας «την οποία εμείς οι Έλληνες στηρίζουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε εδώ εμείς οι Ελληνες για να σφίξουμε το χέρι και να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας και όχι διχασμό και να γίνουμε η πόρτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ» επισήμανε στον κ. Ερντογάν. «Λόγω της ιστορίας της Ελλάδας, αυτό προϋποθέτει τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η βάση που θεμελίωσε τη φιλία μας ήταν η συνθήκη της Λωζάννης. Για μας αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση, καλυπτει πλήρως τα ζητήματα»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.