Κινεζική εφημερίδα δίνει συμβουλές προστασίας από πυρηνική επίθεση - Κεντρική Εικόνα

Κινεζική εφημερίδα δίνει συμβουλές προστασίας από πυρηνική επίθεση

07 Δεκεμβρίου 2017Διεθνή Νέα

Κρατική εφημερίδα στην πόλη Jilin της βορειοανατολικής Κίνας, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, δημοσίευσε συμβουλές, για το πώς οι αναγνώστες μπορούν να προστατευθούν από πυρηνική επίθεση ή έκρηξη.

Η Κίνα εξέφρασε έντονη ανησυχία για το πρόγραμμα πυρηνικών και πυραύλων της Βόρειας Κορέας και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να σταματήσουν να προκαλούν την Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το Reuters, το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Jilin Daily», το οποίο δεν αναφέρεται σε πιθανές επιθέσεις της Βόρειας Κορέας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, εξηγεί πώς τα πυρηνικά όπλα διαφέρουν από τα παραδοσιακά και δίνει οδηγίες στους ανθρώπους πώς να προστατευθούν σε περίπτωση επίθεσης.

Τα πυρηνικά όπλα έχουν πέντε μέσα πρόκλησης καταστροφής: ακτινοβολία φωτός, κύματα εκρήξεων, πυρηνική ακτινοβολία σε πρώιμο στάδιο, πυρηνικοί ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί και ραδιενεργή ρύπανση, εξηγεί το άρθρο και σημειώνει ότι τα πρώτα τέσσερα σκοτώνουν αμέσως.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται έξω κατά τη διάρκεια μιας πυρηνικής επίθεσης πρέπει να προσπαθήσουν να μπουν σε κάποιο χαντάκι, να καλύψουν το δέρμα τους με ρούχα ή να βουτήξουν σε ποτάμι ή λίμνη, για να προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα ακαριαίου θανάτου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: Reuters