Ξεχάστε το Bitcoin! Αυτές οι τέσσερις μετοχές διαγράφουν θεαματική άνοδο - Κεντρική Εικόνα

Ξεχάστε το Bitcoin! Αυτές οι τέσσερις μετοχές διαγράφουν θεαματική άνοδο

30 Νοεμβρίου 2017Εικόνα στην Αγορά

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφει το Bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε το 2009. Πιο συγκεκριμένα, το φράγμα των 10.000 δολαρίων ξεπέρασε το πρωί της Τετάρτης φτάνοντας στην πλατφόρμα συναλλαγών του κρυπτονομίσματος BitStamp τα 10.743,61 δολάρια, για να διαμορφωθεί λίγο αργότερα στις 10.115 δολάρια. Ωστόσο, εκτός από το Bitcoin υπάρχουν μερικές μετοχές, η θεαματική άνοδος της τιμής των οποίων στο Χρηματιστήριο μπορεί να συγκριθεί με αυτή του ψηφιακού νομίσματος. 

Λιγότερο γνωστές εταιρείες που διαπραγματεύονται στα Χρηματιστήρια της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ινδίας έχουν "δει" τις μετοχές τους να αυξάνονται κατά 1000%. Αυτές είναι οι εξής:

1. Η εταιρεία Pepper Food Service Co., μια αλυσίδα ετσιατορίων στην Ιαπωνία, που φημίζεται για το κρέας της "είδε" την αξία της στην αγορά να εκτοξεύεται πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, αν και στις αρχές του 2017 ήταν στα 100 εκατομμύρια δολάρια. 

2. Η επόμενη είναι η HEG Ltd. στην Ινδία, η οποία έχει οδηγήσει την έκρηξη στα ηλεκτρόδια γραφίτη, ένα βασικό συστατικό που μετατρέπει τα απορρίμματα σε μέταλο.

3. Επίσης, στην Ινδία, η Indiabulls Ventures Ltd., πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευση κινητών αξιών έχει σημειώσει άνοδο 1.162%.

4. Τέλος, ακολουθεί το Ταμείο Επενδύσεων της Κίνας με δραστηριότητα στο Χρηματιστήριο του Κονγκ Κονγκ. Αυτή είναι η ιστορική αναδρομή μιας επιχείρησης επενδύσεων που κατέχει μερίδια σε ένα χρυσωρυχείο και μια εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Κίνα. Η μετοχή της είχε άνοδο 1.230% και προστέθηκε στον δείκτη MSCI Global Small Cap αυτό το μήνα.

 

Πηγή: Bloomberg