Μπουτάρης:Οι έλεγχοι για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα θα συνεχιστούν - Κεντρική Εικόνα

Μπουτάρης:Οι έλεγχοι για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα θα συνεχιστούν

22 Νοεμβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

«Οι καταστηματάρχες να αντιληφθούν ότι οι έλεγχοι για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα θα συνεχιστούν και δεν είναι πυροτέχνημα. Κι αυτοί που παραβατούν, στο τέλος θα συμμορφωθούν, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο, με αφορμή την πρωινή επιχείρηση για την απομάκρυνση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης, διευκρίνισε πως οι έλεγχοι «δεν έχουν φοροεισπρακτικούς λόγους» και ότι στόχος είναι η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών, όχι μόνο στα πεζοδρόμια του κέντρου αλλά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης. «Ξεκινάμε από το κέντρο και θα πάμε σε όλες τις γειτονιές, όπου υπάρχουν συστηματικά παραβάτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν μαγαζιά που συστηματικά παραβατούν. Ούτε στη διάρκεια των γιορτών θα δείξουμε ανοχή», προσέθεσε ο κ. Μπουτάρης, αναφορικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις οδούς Νικηφόρου Φωκά, Αγίου Μηνά και στην παραλιακή οδό.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση, που έγινε με μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ, παρουσία εισαγγελέα, σχεδιάστηκε εδώ και καιρό, ενώ θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. «Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Θέλουμε όμως να χτυπήσουμε αυτούς που παραβατούν και να προστατέψουμε τον δημόσιο χώρο», είπε η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου, πρόσθεσε πως «η διοίκηση έχει τη βούληση να καταπολεμήσει την παραβατικότητα. Ο καινούριος νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2017 μπορεί να μας κάνει πιο αποτελεσματικούς. Κάναμε αναθεώρηση των σχεδιασμών και από το 2018 θα εντείνουμε ακόμη περισσότερο τους ελέγχους».

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που θα θελήσουν να τους επιστραφούν τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε αποθήκες του δήμου, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο που αναλογεί, όπως επίσης την αποθήκη και τα μεταφορικά. Εάν δεν το πράξουν σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, τα αντικείμενα κατάσχονται.

Πηγή: ΑΠΕ