Δέκα τάσεις που θα επικρατήσουν στην παγκόσμια αγορά τροφίμων το 2018 - Κεντρική Εικόνα

Δέκα τάσεις που θα επικρατήσουν στην παγκόσμια αγορά τροφίμων το 2018

06 Νοεμβρίου 2017Εικόνα στην Αγορά

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

Προετοιμαστείτε κατάλληλα γιατί οι νέες τάσεις στην αγορά τροφίμων το 2018 θα φέρουν στο τραπέζι σας λουλούδια, μανιτάρια, σκόνες και αεριούχα ποτά. Τουλάχιστον αυτό είναι το … μέλλον που προβλέπει η Whole Foods. Το παντοπωλείο που αποκτήθηκε από την Amazon το περασμένο καλοκαίρι δημοσίευσε τον ετήσιο κατάλογό του με τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων για το 2018.

 

Γεύσεις … λουλουδιών

Ετοιμαστείτε να τρώτε «λουλούδια». Λεβάντα, τριαντάφυλλο και ιβίσκος εμφανίζονται σε καφέδες, γκρανόλα και είδη ζαχαροπλαστικής.

Σκόνες

Η σκόνη τσαγιού matcha, η ρίζα του φυτού maca, το κακάο και ο κουρκουμάς είναι συστατικά σε ράβδους διατροφής, σούπες και είδη που πωλούνται σε φούρνους. Για παράδειγμα, το RXBar, το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα από την Kellogg, χρησιμοποιεί σε σκόνη λευκή πρωτεΐνη αυγού.

 

Μανιτάρια

Οι μύκητες κάνουν την εμφάνισή τους ως συστατικό σε καφέδες και τσάϊ, ενώ θα συμπεριληφθούν και σε προϊόντα σώματος όπως τα σαπούνια.

Κουζίνα της Μέσης Ανατολής

Η Whole Foods προβλέπει ότι το 2018 θα είναι το έτος της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα, οι καταναλωτές πέρα από τα hummus, pita και falafel θα ενδιαφερθούν και για μπαχαρικά όπως harissa, za'atar και κάρδαμο και πιάτα όπως το shakshuka.

Διαφάνεια

Οι καταναλωτές θα απαιτήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φαγητό τους και οι κατασκευαστές θα απαντήσουν με μια πληθώρα ετικετών όπως "GMO-free", "υπεύθυνης καλλιέργειας και εκτροφής".

Φυτικά προϊόντα

Αρχικά, οι φυτικές πρωτεΐνες προορίζονταν αποκλειστικά για χορτοφάγους. Αλλά η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία κάνει τα προϊόντα όπως τα φυτικά μπιφτέκια και τα βιολογικά γαλακτοκομικά να προσελκύουν ακόμη και τους πιο ενθουσιώδεις κρεατοφάγους και λάτρεις των γαλακτοκομικών προϊόντων.

 

Puffed - Popped

Νέοι τρόποι επεξεργασίας και συνδυασμού συστατικών - αυτό που ο κλάδος ονομάζει μεθόδους εξώθησης - σημαίνει ότι τα σνακ έρχονται τώρα σε φουσκωμένες, ξεραμένες και αποξηραμένες ποικιλίες.

 

Η τρέλα των Tacos

Η τρέλα των tacos επεκτείνεται στο πρωϊνό, στο επιδόρπιο και γενικά οι σεφ βάζουν την έμπνευσή τους να δημιουργήσει για κάθε στιγμή της ημέρας.

 

Μαγειρική χωρίς … «σκουπίδια»

Η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος αφού πλέον τίποτα δεν πάει … χαμένο αλλά όλα χρησιμοποιούνται.

 

Αεριούχα ποτά

Ετοιμαστείτε για μια έκρηξη αεριούχων ποτών - είτε πρόκειται για την κατηγορία του νερού ή ακόμα και του κρύου ... καφέ.

 

Πηγή: fortune.com