Μπέττυ Μπαζιάνα: Ξεναγήθηκε στην οικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ - Κεντρική Εικόνα

Μπέττυ Μπαζιάνα: Ξεναγήθηκε στην οικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

18 Οκτωβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα είχε συνάντηση με την σύζυγο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, κ. Πενς, στο πλαίσιο της επισκέψεώς της στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση της κας Μπαζιάνα με την κα Πενς, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην οικεία του αντιπροέδρου η οποία ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό, σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού. 

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό ένα του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού. Όμως η οικία ήταν τόσο όμορφη ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Την κυρία Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας η κα Πένς, η οποία και την ξενάγησε στους χώρους της οικίας και τους κήπους της. Η κα Μπαζιάνα υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών της οικίας ενώ στη συνέχεια οι δύο κυρίες αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.