Η Κίνα μαστίζεται από… fake news - Κεντρική Εικόνα

Η Κίνα μαστίζεται από… fake news

12 Οκτωβρίου 2017Διεθνή Νέα

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας, η Baidu, ελέγχει τρία δισεκατομμύρια καταγγελίες για fake news το χρόνο και συνεργάζεται στενά με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για να αναχαιτίσει αυτό το «παγκόσμιο πρόβλημα».

Η εξάπλωση φημών και παραπληροφόρησης συνιστά ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εταιρίες σε όλον τον κόσμο και το οποίο απαιτεί τεχνολογία και συνεργασία με εξωτερικούς οργανισμούς για να επιλυθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Baidu, Zhang Yaqin.

Η εταιρία του, ένας από τους τρεις μεγαλύτερους κινεζικούς παίκτες στο διαδίκτυο, αξιοποιεί τεχνολογία για να εντοπίζει πιθανώς αναληθείς πληροφορίες, πριν στραφεί στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες όπως η υπηρεσία κυβερνοχώρου, τόνισε ο πρόεδρος.

Οι εταιρίες στην Κίνα, όπου η ελευθερία του λόγου καταστέλλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από προγράμματα λογοκρισίας, χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια έναν συνδυασμό προηγμένων τεχνολογιών και «κυβερνο-αστυνομικών» προκειμένου να αστυνομεύσει το ίντερνετ και να καταστείλει απόψεις που θεωρείται ότι απειλούν την κοινωνική αρμονία, αναφέρει το Bloomberg.

«Κάθε χρόνο βλέπουμε γύρω στα τρία δισεκατομμύρια καταγγελίες, αιτήματα που χρειάζεται να εξακριβώσουμε και μπορεί να αποδειχθεί πως ήταν fake news», τόνισε ο Zhang. «Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό τεχνολογίας και άδειας περιεχομένου για να ελαχιστοποιήσουμε τα fake news, πρόσθεσε.

Όπως σχολίασε, «έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης θα λάβει καλό περιεχόμενο, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για μας, για άλλες εταιρίες στην Κίνα και για εταιρίες στις ΗΠΑ».

Πηγή: euro2day