Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζει ψηφιακή εφαρμογή για τον Όλυμπο - Κεντρική Εικόνα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζει ψηφιακή εφαρμογή για τον Όλυμπο

06 Οκτωβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

Σχετικά άρθρα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 13.000 με ΦΠΑ για την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως συνδιοργανωτή στο τριήμερο εκδηλώσεων, με κεντρικό τίτλο «“IQ” (Imathia Quality) Τουριστικές, πολιτιστικές και αγροδιατροφικές διαδρομές της Ημαθίας», που θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 104.200 ευρώ. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Δήμος Αλεξάνδρειας ως συνδιοργανωτής. Στόχος της εκδήλωσης είναι η τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μέσω της προβολής των πρωτογενών ή/και μεταποιημένων αγροτικών του προϊόντων, στο πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής για την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε και δαπάνη ύψους 15.000 ευρώ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης μετά από σχετική πρόσκληση των ενδιαφερομένων, για τη δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για τον Όλυμπο. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ύψους 65.000 ευρώ. Στο ίδιο Πρόγραμμα αναλύεται η υλοποίηση της ως άνω δράσης σε τρεις κύριους άξονες με:

α) θεματικά βίντεο για τις διαδρομές & τα μονοπάτια του Ολύμπου,

β) τη δημιουργία της ψηφιακής εφαρμογής με τεχνικές επαυξημένης πραγματικότητας και

γ) φωτογραφίες & θεματικά banners (επιγραφές) για τον Όλυμπο.