Πόσο θα κοστίζει τελικά η πλαστική σακούλα; - Κεντρική Εικόνα

Πόσο θα κοστίζει τελικά η πλαστική σακούλα;

03 Οκτωβρίου 2017Εικόνα στην Αγορά

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται νέοι κανόνες σχετικά με τη διάθεση της πλαστικής σακούλας από τα καταστήματα λιανικής προς τον καταναλωτή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι πλέον επίσημο πως από  την 1η Ιανουαρίου 2018 οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς θα χρεώνονται στον καταναλωτή.

Σύντομα με την απόφαση από την 1η Ιανουαρίου 2018 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα αυξηθεί στην τιμή των 7 λεπτών.

Αυτό, όμως, που πρέπει να διευκρινιστεί είναι πως στις συγκεκριμένες τιμές που αναγράφονται στην ΚΥΑ δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Επομένως η τελική τιμή που θα καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής θα είναι μεγαλύτερη (3,72 το 2008 και 8,68 περίπου το 2019)

Η διαφορά, ίσως, να είναι μην είναι μεγάλη και τα ποσά μπορεί να είναι σχετικά μικρά αλλά σίγουρα όταν οι καταναλωτές φτάσουν στα ταμεία των σουπερμάρκετ και τους ζητηθούν -αρχικά- περισσότερα από 3 λεπτά για την πλαστική σακούλα, οι αντιδράσεις θα είναι αρκετές…