Φ.Ζούρος, ΖΟΥΡΟΣ Ε.Π.Ε.: "Η ετικέτα «the greek pantry» περιλαμβάνει τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης" - Κεντρική Εικόνα

Φ.Ζούρος, ΖΟΥΡΟΣ Ε.Π.Ε.: "Η ετικέτα «the greek pantry» περιλαμβάνει τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης"

03 Οκτωβρίου 2017Πρόσωπα & Απόψεις

Συνέντευξη στη Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

Έχοντας στο επίκεντρο τις ελληνικές εταιρείες με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, η ΖΟΥΡΟΣ Ε.Π.Ε.  που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες διαχείρισης εξαγωγών δραστηριοποιείται στην αγορά από το 1980. Ο διευθυντής της εταιρείας Φίλιππος Ζούρος μίλησε στο businessnews.gr για τη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, την ετικέτα «the greek pantry», η οποία προέκυψε από τη μεγάλη απήχηση της ελληνικής κουζίνας στις ξένες αγορές αλλά και τη συμμετοχή της ΖΟΥΡΟΣ Ε.Π.Ε. στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2017 που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία. 

 

·         Σε ποιες χώρες επεκτείνονται οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων; Σε τι ποσοστό κυμαίνεται η ζήτηση; Υπήρξαν αξιοσημείωτες μεταβολές στην πορεία του χρόνου και σε ποια προϊόντα;

 

Φίλιππος Ζούρος: Η εμπειρία μας καταδεικνύει πως σε ένα κόσμο ο οποίος γίνεται ολοένα μικρότερος η Ελληνική Διατροφή (σαν αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της πασίγνωστης πλέον Μεσογειακής Διατροφής) αποκτά την αξία και θέση που της αρμόζει!

Σαν αποτέλεσμα, αργά και σταθερά, οι εξαγωγές Ελληνικών Τροφίμων και Ποτών αυξάνονται, ειδικά των εταιρειών που παράγουν προϊόοντα καλής ποιότητος, σε λογικές τιμές και διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές μέσω των οποίων είναι σε θέση να στηρίξουν την εξαγωγική τους προσπάθεια με συνέπεια και αξιοπιστία.

Αυξανόμενη ζήτηση παρατηρείται από τις Η.Π.Α. όπου η συναλλαγματική ισοτιμία ευνοεί τις αγορές Ευρωπαικών (συνεπώς και Ελληνικών) προϊόντων, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Άπω Ανατολής στις οποίες το ανερχόμενο βοιωτικό επίπεδο επιτρέπει τον πειραματισμό με «γεύσεις» από τον Δυτικό και υπόλοιπο κόσμο.

 

·         Τι είναι το «the greek pantry», πότε και πώς προέκυψε;

 

Φίλιππος Ζούρος: Το 2015, η εταιρεία μας ΖΟΥΡΟΣ Ε.Π.Ε. (ZOUROS LTD.) που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες διαχείρισης εξαγωγών, αναγνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο εκτιμούν πλέον την ελληνική κουζίνα, ανταποκρίνεται στην πρόκληση-αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και η ετικέτα «the greek pantry» γεννιέται...

Η ετικέτα «the greek pantry» περιλαμβάνει ότι καλύτερο είναι σε θέση να προσφέρει η Ελληνική Γη-Διατροφή. Το πάθος μας για την αυθεντική Ελληνική κουζίνα μας οδηγεί στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας σε αναζήτηση αυθεντικών Ελληνικών γεύσεων και προμηθευτών.

 

·         Τι θα παρουσιάσετε στην έκθεση Anuga 2017;  

 

Φίλιππος Ζούρος: Θα παρουσιάσουμε μία ποικιλία τροφίμων, όλα με την ετικέττα «the greek pantry», που μέχρι σήμερα περιλαμβάνει:

-Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μείγματα ελαιολάδου με αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα από βότανα, μπαχαρικά, κλπ.

-Ξηρούς καρπούς και μαύρη Κορινθιακή σταφίδα.

-Βιολογικά Βότανα, ανθό αλατιού και μείγματα αλατιού με βότανα και μπαχαρικά.

-Αυθεντικά Ελληνικά κριτσίνια.

-Επεξεργασμένα κηπευτικά όπως πιπεριές Φλωρίνης, κάπαρη, λιαστές ντομάτες, κλπ.

-Εκλεκτά μπισκότα.

Και σύντομα πολλά ακόμα…