Έτσι δρούσαν οι πορτοφολάδες του μετρό (video) - Κεντρική Εικόνα

Έτσι δρούσαν οι πορτοφολάδες του μετρό (video)

22 Σεπτεμβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

«Εδώ και τρεις ημέρες που εξαρθρώθηκε η σπείρα αυτή δεν έχει υπάρξει στην Αττική ούτε μια καταγγελία κλοπής πορτοφολιού και αυτό είναι ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος αλλά και του οφέλους από την εξάρθρωση του». Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης δίνει τη διάσταση της υπόθεσης σύλληψης της σπείρας που είχε ρημάξει την Αθήνα. 

Μετρούσε 49 ολόκληρα μέλη και είχε ως αρχηγό τη "Ρομίνα" ή "Τόνια" 36 χρόνων από την Αλβανία και επιχειρησιακό τμηματάρχη τον συμπατριώτη της "Αλμπέρτο". Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα video με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες να αντιλαμβάνονται τα άτομα που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν τις σε βάρος τους κλοπές.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον οργανωμένες σπείρες πορτοφολάδων που έδρασαν ποτέ στην Αττική, με τουλάχιστον 10ετή δράση, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τζίρο και 4.000 κλοπές στο ενεργητικό τους.

Αγαπημένοι τους στόχοι οι τουρίστες στον προαστιακό που έφευγαν από το αεροδρόμιο ή πήγαιναν σε αυτό, το ΜΕΤΡΟ, ο ΗΣΑΠ, τα πανηγύρια και οι μεγάλοι αγώνες ποδοσφαίρου. Υπολογίζεται πως τα μέλη της σπείρας, στην πλειονότητά τους Αλβανοί, κατάφερναν να συλλέξουν την ημέρα κατά μέσο όρο 3.500 ευρώ.

Τα στοιχεία των δραστών και τις φωτογραφίες τους για την περίπτωση που τους αναγνωρίσετε, μπορείτε να τα δείτε στον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας.