Τεχνικά κλιμάκια σε τράπεζες: Βάλτε "φρένο" στις διαγραφές δανείων - Κεντρική Εικόνα

Τεχνικά κλιμάκια σε τράπεζες: Βάλτε "φρένο" στις διαγραφές δανείων

14 Σεπτεμβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

Στα ραντεβού των τεχνικών κλιμακίων με τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων εκφράστηκε σχεδόν πιεστικά η απαίτηση των δανειστών να σταματήσουν οι τράπεζες τις διαγραφές και να εφαρμόσουν τους υπόλοιπους τρόπους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day, το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι διαγραφές. Ζήτησαν να σταματήσει αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης των επισφαλειών και να εφαρμοσθούν με ένταση τα υπόλοιπα νομοθετικά εργαλεία, όπως αναφέρει τραπεζικό στέλεχος που ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις. «Δεν πρότειναν άλλου τύπου λύσεις, δηλαδή δεν μας προέτρεψαν να κάνουμε το ένα ή το άλλο παρά μόνο ζήτησαν να βάλουμε φρένο στις διαγραφές, γιατί η συνέχισή τους θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προβλέψεις και εντέλει στα κεφάλαια», συμπλήρωσε. 

Τι πρότειναν οι τράπεζες

Στον αντίποδα, οι ελληνικές τράπεζες αναφέρθηκαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και στην επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη. Επίσης, από τις αρχές του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει και η ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Αντιπρότειναν  τις ρυθμίσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, τις οποίες ετοιμάζονται να εντείνουν το επόμενο χρονικό διάστημα και να πείσουν τους απρόθυμους δανειολήπτες να προσέλθουν στα γκισέ, προκειμένου να επανακαθορίσουν τους όρους αποπληρωμής των δανείων τους.