8ο Djangofest–Athens Gypsy Jazz Festival: Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη - Κεντρική Εικόνα

8ο Djangofest–Athens Gypsy Jazz Festival: Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη

13 Σεπτεμβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

Το 8ο Djangofest – Athens Gypsy Jazz Festival επιστρέφει στον αγαπημένο του χώρο και μαζί με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αναμένεται να δημιουργήσει την πιο εορταστική, πολύχρωμη και φεστιβαλική ατμόσφαιρα στην πόλη! Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου ξέρουμε όλοι τους λόγους για τους οποίους δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε πουθενά αλλού ραντεβού, πέρα από την Τεχνόπολη –εκεί που όλα μπορούν να συμβούν. Παρακάτω, μερικοί ακόμα λόγοι που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε όσο κι εμείς να φτάσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

  1. Θα ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής της gypsy jazz για δύο ολόκληρες μέρες.
  2. Τη φεστιβαλική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώσει η παρουσία του αγαπημένου σε όλους The Meet Market που τόσο με τον vintage όσο και με το νομαδικό του χαρακτήρα δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα.
  3. Θα γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα το μαγικό κόσμο του Django Reinhardt, και όχι μόνο, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους, αφού αυτή η Κυριακή στην Τεχνόπολη – Djangofest Edition είναι μια ωδή στη μουσική, τη χαρά και τη δημιουργικότητα στη ζωή.
  4. Θα ακούσουμε 12 μουσικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Norbert Bouche Quartet feat. J.P.Molina (Γαλλία),  Fable Quartet (Ολλανδία), Antonis Priftis Quartet, Διακρότημα (Πρέβεζα), Diminuinta Le Petit Big Band, Gadjo Dilo, Hot Club de Grece, Jim Politi’s Ghost Notes, Manouche Drome, Michael Paouris Trio, Μπάντα Ταπί, Tea for 3, Troi mat.
  5. Θα απολαύσουμε χορευτικά shows από διακεκριμένες ομάδες χορευτών: Rhythm Hoppers, Athens Lindy Hop, Athens Swinging Cats, Jump & Jive Athens Swing Team.
  6. Θα έχουμε τη χαρά και τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε κι εμείς τα πρώτα μας βήματα στο swing χορό μέσα από τα workshops των χορευτών των ίδιων των ομάδων.
  7. Θα παρακολουθήσουμε σεμινάρια και εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων.
  8. Θα δούμε την έκθεση χειροποίητων οργάνων των: Apostolou Instruments, Θανάσης Γκριτζάπης, Gabojo, Gouliemlmos Guitars, Leveller Guitars, Mamais Guitars, RM Acoustics, Χορδόφωνο.
  9. Θα νοικιάσουμε ποδήλατα από τα Athens Bikes και επιστρέφοντας από τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης θα απολαύσουμε gypsy jazz ήχους σε ένα περιβάλλον που θα μας μεταφέρει πίσω στις δεκαετίες του ’30 και του ’40, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς στο υπερσύγχρονο action park Sky Walk.
  10. Η είσοδος για όλα αυτά και άλλα πολλά-πολλά θα είναι εντελώς δωρεάν!

 

Παράλληλα, το ίδιο Σαββατοκύριακο, η αγαπημένη σειρά εικαστικών παιχνιδιών «Στην αυλή του εργοστασίου» και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ) θα είναι εκεί. Το ίδιο και η 3η ενότητα του Get into Games_GiG → urban, που ενώ θα έχει ως βάση της το INNOVATHENS – Αεριοφυλάκιο 2, οι επισκέπτες του θα ξεχυθούν τόσο στους υπόλοιπους χώρους της Τεχνόπολης όσο και έξω από αυτή.

Κάπου εδώ θα κλείσουμε αυτό το κείμενο, γιατί, όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί οι λόγοι που θα δώσουμε και αυτή τη φορά ραντεβού στην Τεχνόπολη είναι πολλοί, πάρα πολλοί, και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε όλοι εκεί!