Έλληνας αξιωματούχος στο Bloomberg: Ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το 2018 - Κεντρική Εικόνα

Έλληνας αξιωματούχος στο Bloomberg: Ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το 2018

13 Σεπτεμβρίου 2017Πολιτική & Οικονομία

Έβγαλαν "λαβράκι" οι δημοσιογράφοι, όταν σήμερα Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ανέφερε πως η Ελλάδα ίσως να χρειαστεί και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2018. 

Την είδηση μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg σύμφωνα με το οποίο, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι «δεν θα είναι μεγάλη η απόκλιση» έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 προσθέτοντας όμως ότι «αν υπάρχει κάτι θα πρέπει κάτι να κάνουμε, είμαστε δεσμευμένοι από το Μνημόνιο».

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί νέο AQR (έλεγχος ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού) στις τράπεζες. Όπως ανέφερε «έχουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα κρίνουν για τις τράπεζες, θα γίνουν στρες τεστ το 2018, δεν βλέπω το λόγο γιατί το ΔΝΤ να βάλει θέμα, δεν ξέρω να έχει κάποια μελέτη ότι δεν είναι επαρκείς οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ και του ESM, αν θέλει ας το κάνει, εμείς θεωρούμε ότι αυτά επαρκούν».

Επίσης ανέφερε στο πρακτορείο ότι «εξετάζονται αλλαγές στην φορολογία των αυτοαπασχολούμενων με στόχο την μείωσή της, χωρίς όμως να προκύψει δημοσιονομικό κενό».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα θα κάνει νέα προσπάθεια εξόδου στις αγορές τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην κανονικότητα και της σταδιακής απεξάρτησης από τους μηχανισμούς στήριξης.