Σωματείο Εργαζομένων της πρώην “Μαρινόπουλος”: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του; - Κεντρική Εικόνα

Σωματείο Εργαζομένων της πρώην “Μαρινόπουλος”: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του;

06 Σεπτεμβρίου 2017Εικόνα στην Αγορά

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το Σωματείο Εργαζομένων στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη σχετικά με άσχημες συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων από στελέχη του ομίλου Σκλαβενίτη. Το Σωματείο που αποτελεί μετεξέλιξη του Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρφούρ – Μαρινόπουλος και Dia αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: “Για κάποιες άσχημες συμπεριφορές που μας έχουν καταγγελθεί για κάποια κακοπροαίρετα - κακόβουλα στελέχη του ομίλου Σκλαβενίτη και της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, που παραβλέποντας τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και του ομίλου γενικότερα, λειτουργούν για τυχόν  προσωπικό τους  όφελος, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, δεν θα αφήσουμε κανένα να παίξει παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων. Μπροστά στα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα  μας θα είμαστε αμείλικτοι  εναντία στον οποιοδήποτε τα επιβουλεύεται”.

Στην ίδια ανακοίνωση η διοίκηση του σωματείου υπενθυμίζει ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2017 συμπληρώθηκε ένα εξάμηνο από τη μεταβίβαση του δικτύου της “Μαρινόπουλος” στον όμιλο Σκλαβενίτη και τη μεταφορά των εργαζομένων στην εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη”. “Όλο αυτό το διάστημα η Διοίκηση του Σωματείου μας παρακολουθεί συνεχώς την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας εξυγίανσης, πραγματοποιεί με αμείωτους ρυθμούς, συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις ανά την Ελλάδα και με συνεχείς παρεμβάσεις αντιμετωπίζει δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα που μεταφέρουν καθημερινά συνάδελφοι”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αν μη τι άλλο η επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου της METRO κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη μεταβίβαση της “Βερόπουλος” στην δική του εταιρεία και τη λειτουργία του δικτύου υπό το σήμα “My Market”, ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η συνύπαρξη των εργαζομένων από τις δύο διαφορετικές εταιρείες καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ. Η αντίληψη “εμείς και οι άλλοι” είναι δύσκολο να εξαλειφθεί.