Στην Attica Group το 50,3% της Hellenic Seaways - Κεντρική Εικόνα

Στην Attica Group το 50,3% της Hellenic Seaways

12 Αυγούστου 2017Εικόνα στην Αγορά

Η Attica Group, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) και μητρική των Superfast Ferries και Blue Star Ferries, ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς  και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση του 50,3% της Hellenic Seaways.

Η καταρχήν συμφωνία προβλέπει την αγορά από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρείας Hellenic Seaways. 

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Attica Group θα καταβάλλει 30,61 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Hellenic Seaways έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών (επιτροπή ανταγωνισμού κλπ).

Από την πλευρά της Attica Group, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρεία Μπερνίτσας.

Πηγή: Naftemporiki.gr