Αιματηρή επίθεση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ - Νεκροί οι τρεις δράστες - Κεντρική Εικόνα

Αιματηρή επίθεση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ - Νεκροί οι τρεις δράστες

14 Ιουλίου 2017Διεθνή Νέα

Τρεις ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον ισραηλινών αστυνομικών στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ προτού διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας τους σκότωσαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις ισραηλινοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ανταλλαγή πυρών.

Η αστυνομία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι προσευχές των μουσουλμάνων στο τέμενος Αλ-Ακσα δεν θα πραγματοποιηθούν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι ένοπλοι που έκαναν την επίθεση ήταν Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Πρόκειται για την πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές. Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό. Λίγο μετά το συμβάν μεγάλη δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε την παλιά πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι στην πλατεία των Τεμενών και «δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής».