Έρευνα: Τα βίντεο στα social media επηρεάζουν σημαντικά την καταναλωτική συμπεριφορά - Κεντρική Εικόνα

Έρευνα: Τα βίντεο στα social media επηρεάζουν σημαντικά την καταναλωτική συμπεριφορά

07 Ιουλίου 2017Εικόνα στην Αγορά

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

Εννέα στους δέκα χρήστες των social media όταν πρόκειται να προβούν σε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας έχουν συνήθως προηγουμένως επηρεαστεί από κάποιο σχετικό βίντεο που παρακολούθησαν στο ίντερνετ. Να σημειωθεί ότι η ... "δύναμη" του βίντεο είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το gen.video και το Geometry Global τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 σε δείγμα περισσοτέρων από 1.000 καταναλωτών. Το 86% των χρηστών του ίντερνετ που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι κάποιο βίντεο που παρακολούθησαν τους "έπεισε" να προχωρήσουν σε συγκεκριμένη αγορά. Η "δύναμη" ενός γραπτού κειμένου περιορίστηκε στο μισό απ' ότι η αντίστοιχη του βίντεο αφού μόλις το 44% των ερωτηθέντων παρακινήθηκε να αγοράσει κάτι μετά από κάποιο κείμενο που διάβασε στο ίντερνετ.

 

( Ο παραπάνω πίνακας αποκαλύπτει ότι τον Απρίλιο του 2017, το 86% των καταναλωτών προχώρησε σε αγορά μετά από κάποιο βίντεο που είδε στα social media, ενώ σε μικρότερο βαθμό επηρεάστηκαν οι καταναλωτές από την εικόνα και το κείμενο)

 

Σε σύγκριση με άλλες μορφές περιεχομένου, τα βίντεο αποδείχθηκαν δύο φορές πιο αποτελεσματικά να επηρεάσουν τους καταναλωτές ώστε να προβούν σε αγορές ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ειδών ένδυσης, υπηρεσιών υγείας και ομορφιάς αλλά και για να επιλέξουν κάποιο εστιατόριο ή μέρος για να ταξιδέψουν, σύμφωνα με την έρευνα.

Μετά από τα παραπάνω και σύμφωνα με μία άλλη έρευνα της εταιρείας Animoto, που επιβεβαιώνει τη "δύναμη" του βίντεο, η πλειοψηφία των Αμερικανών εμπόρων σχεδιάζει να αυξήσει τα ποσά που δαπανά για βιντεο- διαφημίσεις σε πλατφόρμες social media μέσα στον επόμενο χρόνο. 

Πηγή: retail.emarketer.com