Skyscanner: Υπάρχουν τρόποι για φθηνότερα και πιο συναρπαστικά ταξίδια  - Κεντρική Εικόνα

Skyscanner: Υπάρχουν τρόποι για φθηνότερα και πιο συναρπαστικά ταξίδια

19 Απριλίου 2017Πρόσωπα & Απόψεις

Συνέντευξη στη Λιλή Καρακώστα

Αν αγαπάτε τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, όπως εμείς, σίγουρα θα έχετε μπει στον «πειρασμό» να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια για τις αποδράσεις σας μέσω της Skyscanner. Εμείς, μιλήσαμε με τον Murat Ozkok Ohr, Marketing Manager της Skyscanner για Ελλάδα και Τουρκία, ο οποίος και μας αποκάλυψε, με ποιους τρόπους θα κλείσουμε τις φθηνότερες διακοπές στον πλανήτη.

-Ποια είναι η Skyscanner παγκοσμίως; Σε πόσες χώρες λειτουργεί με πόσες αεροπορικές εταιρίες και ταξιδιωτικά sites συνεργάζεται και ποιο είναι το εταιρικό της προφίλ;

Η Skyscanner είναι η κορυφαία ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης, που σου εξοικονομεί χρήματα και χρόνο, βρίσκοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές για τα μέρη που θέλεις να επισκεφθείς. Η υπηρεσία μας είναι αμερόληπτη και παρέχεται δωρεάν-πάνω από 50 εκατ. ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο μας εμπιστεύονται κάθε μήνα για να τους βοηθήσουμε να βρουν τις καλύτερες πτήσεις, τα καλύτερα ξενοδοχεία και εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η Skyscanner είναι διαθέσιμη σε 30 γλώσσες και έχει 10 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Οι βραβευμένες εφαρμογές μας έχουν «φορτωθεί» πάνω από 50 εκατ. φορές παγκοσμίως.

Το μυστικό μας κρύβεται στην τεχνολογία που έχουμε δημιουργήσει και στο γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να σε συνδέσουμε απευθείας με οτιδήποτε έχει να προσφέρει η σημερινή ταξιδιωτική βιομηχανία. Μέσα από τη δημοφιλή μας εφαρμογή και το διαδίκτυο, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να οραματιστείς το επόμενο ταξίδι σου αλλά και να οργανώσεις τις λεπτομέρειες. Η Skyscanner ανήκει πλέον στην οικογένεια της Ctrip.

To 2015, η Skyscanner απέφερε έσοδα 120 εκατ. λίρες Αγγλίας (183 εκατ. δολάρια), μια αύξηση 28% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και 34% σε σταθερό νόμισμα. Η άνοδος των πωλήσεων για το δεύτερο μισό του έτους ήταν 36%. Το EBITDA/κέρδος ανήλθε στα 22 εκατ. λίρες Αγγλίας (34 εκατ. δολάρια), με άνοδο 5% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Το 2016, το Skyscanner επέδειξε σταθερή ανάπτυξη αυξάνοντας τα έσοδα για τον όμιλο Ctrip. To EBITDA/κέρδος διατηρήθηκε γύρω στο 20%. Αυτά τα νούμερα δείχνουν μία ακόμη χρονιά σταθερής ανάπτυξης και προσήλωσης στην επέκταση πέρα από την εγχώρια αγορά με διείσδυση στις αγορές της κινητής τηλεφωνίας και στις υπηρεσίες πέρα από τις αεροπορικές πτήσεις.

-Με ποια κριτήρια αποφάσισε η Skyscanner να βάλει την Ελλάδα στον «χάρτη»;

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους προορισμούς εκείνους που οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψάχνουν περισσότερο στη μηχανή αναζήτησής μας. Οι Έλληνες αγαπούν τα ταξίδια τόσο εντός όσο και εκτός της χώρα στους. Και εμείς παρέχουμε τις πιο περιεκτικές επιλογές για το ταξίδι. Το ελληνικό τμήμα της εταιρίας μας, παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη και συνεχίζουμε να προσελκύουμε όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στο site και στην εφαρμογή μας.

-Μιλήστε μας λίγο για τα σχέδια της Skyscanner για την Ελλάδα. Σκοπεύετε να συνεργαστείτε με ελληνικές εταιρίες;

Έχουμε ήδη έναν υγιή δείκτη ανάπτυξης στην Ελλάδα και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε το ταξίδι και τις κρατήσεις όσο το δυνατόν ευκολότερα για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Όπως ήδη γνωρίζετε, η Skyscanner συγκρίνει αεροπορικές εταιρίες και ταξιδιωτικά sites. Οι Έλληνες ταξιδιώτες μπορούν με τη χρήση μίας μόνο πλατφόρμας να τα συγκρίνουν όλα αυτά και να εξοικονομήσουν χρήμα και χρόνο. Στην πλατφόρμα μας, υπάρχουν τα κορυφαία ταξιδιωτικά sites της αγοράς και οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες. Η στρατηγική μας έγκειται στο να δρούμε παγκόσμια με έμφαση στις τοπικές αγορές, γεγονός που ισχύει και για την παρουσία μας στην Ελλάδα.

-Σε μια εποχή που η ευρύτερη βαλκανική «γειτονιά» μας αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας και που η Ελλάδα αναμένει αριθμό-ρεκόρ τουριστών, σε ποιο βαθμό, μια πλατφόρμα, όπως η Skyscanner, θα μπορούσε να συντελέσει στην αύξηση τουρισμού στην χώρα μας;

Σύμφωνα με την εμπειρία μας σε προηγούμενα πολιτικά και άλλα θέματα, προσδοκούμε πως θα έχουν έναν βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο και πως οι κρατήσεις θα επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Άλλωστε, κάνουμε το ταξίδι εύκολο για τον καθένα.

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τη συνεργασία σας με την Ελλάδα;

Σκοπός μας είναι να κάνουμε το ταξίδι και τις κρατήσεις που το αφορούν όσο πιο εύκολο γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως διαθέτουμε την καλύτερη παγκόσμια κάλυψη του δικτύου πτήσεων και είτε μέσω κάποιου συνεργάτη είτε απευθείας από το δίκτυό μας, ο σκοπός μας παραμένει ο ίδιος, η ευκολία στο ταξίδι. Αρκεί να σημειώσουμε, πως 50 εκατ. χρήστες επισκέπτονται την Skyscanner κάθε μήνα για να ενημερωθούν για το παγκόσμιο δίκτυο πτήσεων. Μας επισκέπτονται επίσης και για τις άλλες εξίσου λειτουργικές υπηρεσίες μας που δεν μπορούν να βρουν αλλού, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία μας που έχει χτιστεί από την αρχή.

-Κατά πόσο το ταξίδι μπορεί να γίνει φθηνότερο και ευκολότερο για έναν ταξιδιώτη μέσω της Skyscanner;

Στη Skyscanner είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε τις περισσότερες απευθείας συνεργασίες με διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδοχεία και εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων από οποιαδήποτε άλλη εταιρία. Αν για παράδειγμα πιστεύουμε, πως υπάρχουν σημαντικές πτήσεις για έναν ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο μέρος, θα το προτείνουμε πάντοτε-κάτι στο οποίο είναι σταθερά προσηλωμένοι.

Σκοπός μας είναι επίσης να παρουσιάζουμε στους πελάτες μας την πραγματική τιμή που θα πληρώσουν, έχοντας συμπεριλάβει όλους τους φόρους και τις λοιπές χρεώσεις και γι αυτό συνεργαζόμαστε μόνο με πρακτορεία που δίνουν λεπτομέρειες για την τιμή στο site τους. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, το πρωτοποριακό μας software και οι απευθείας συνδέσεις μας με τους συνεργάτες μας, σημαίνουν πως το αποτέλεσμα της τιμής θα εμφανιστεί στην οθόνη σε δευτερόλεπτα. Αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα sites και αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι θεωρούν πως οι τιμές μας είναι πιο ακριβές, όταν στην πραγματικότητα, είναι πιο απλά πιο ακριβείς οι πληροφορίες που δίνουμε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, οι Έλληνες είναι «ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής» και γι αυτό πληρώνουν περισσότερα χρήματα. Γενικά, όσο πιο νωρίς κάνεις την κράτηση τόσο πιο φθηνά θα πληρώσεις το αεροπορικό σου εισιτήριο.

Ένας άλλος καλός τρόπος για να βρεις την ιδανική πτήση είναι η εγγραφή στην υπηρεσία της Skyscanner που σε ενημερώνει για τις τιμές των εισιτηρίων ανάλογα με τον προορισμό σου και την ημερομηνία που σε ενδιαφέρει (Skyscanner Price Alert). Εκεί, σημειώνεις την πτήση που σε ενδιαφέρει και εμείς μέσω e-mail, σε ενημερώνουμε μέσω e-mail για το αν η τιμή του εισιτηρίου έπεσε, ανέβηκε ή παρέμεινε η ίδια.

Συμβουλεύουμε επίσης τους χρήστες μας να εγγραφούν στο Νewsletter μας. Το Newsletter μας έχει ενδιαφέροντα άρθρα, χρήσιμες συμβουλές και κρατά πάντα ενημερωμένους τους χρήστες μας για όλες τις μεγάλες προσφορές που δεν θα βρουν αλλού. Για παράδειγμα, τα στοιχεία μας αναφέρουν πως οι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους ταξιδιώτες εκείνους σε όλη την Ευρώπη που κάνουν κρατήσεις «τελευταίας στιγμής». Αυτός είναι και ο λόγος που πληρώνουν περισσότερα χρήματα. Μέσα από το Newsletter μας και τα χρήσιμα άρθρα μας, ενημερώνουμε συχνά τους χρήστες μας ποια είναι τα οφέλη της όσο το δυνατόν νωρίτερης κράτησης και ποιος είναι ο καταλληλότερος χρόνος για να κάνεις μια κράτηση. Όπως είπαμε ξανά, όσο πιο νωρίς κάνεις την κράτηση, τόσο πιο φθηνά θα πετάξεις.

Όλοι γνωρίζουν πως όταν αναζητάς φθηνές πτήσεις θα πρέπει να είσαι και ελαστικός ως προς τις ημερομηνίες που επιλέγεις. Αλλά όταν μιλάμε για πτήσεις της τελευταίας στιγμής, είναι προτιμότερο να είσαι ελαστικός ως προς τις μέρες παρά να επιλέγεις ώρες πτήσεων που δεν διαλέγει κανείς. Αυτό προϋποθέτει επίσης να είσαι ελαστικός ως προς τον προορισμό σου και το αεροδρόμιο που θα πετάξεις. Με αυτό τον τρόπο ίσως βρεθείς σε μια εκπληκτική πόλη που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να επιλέξεις την υπηρεσία «Παντού» της Skyscanner, όπου θα βρεις τους φθηνότερους προορισμούς για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως θα βρείτε φθηνότερα εισιτήρια μέσω της Skyscanner, καλούμε τους αναγνώστες του www.businessnews.gr να πληκτρολογήσουν εδώ.

 

TAGS