Ούζο Πλωμαρίου: Στήριξη στο greekgastronomyguide.gr  - Κεντρική Εικόνα

Ούζο Πλωμαρίου: Στήριξη στο greekgastronomyguide.gr

17 Φεβρουαρίου 2017Αειφορία & ΕΚΕ

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στηρίζει την προσπάθεια προβολής της γαστρονομικής μας παράδοσης σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στηρίζει την αξιόλογη προσπάθεια του Γιώργου Πίττα και της Μπήλιως Τσουκαλά, που μέσω του site greekgastronomyguide.gr, στοχεύουν να αναδείξουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα και αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης, το Ούζο Πλωμαρίου, αγκάλιασε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία.  Ως ένα προϊόν 100% ελληνικό που παράγεται στο Πλωμάρι της Λέσβου, με μακρά παράδοση και ιστορία που ξεκινά το 1894, δεν μπορούσε παρά να ταυτιστεί με τις αξίες και τη φιλοσοφία αυτής της προσπάθειας για την καταγραφή όλων των πτυχών της ελληνικής γαστρονομίας και όχι μόνο: Προϊόντα και άνθρωποι, μύθοι και ιστορία, παράδοση και λογοτεχνία, τόποι και τοπία, ήθη και έθιμα, δρώμενα και τελετουργίες, θεωρίες και επιχειρηματικότητα ξετυλίγονται μπροστά σας σε έναν πλήρη οδηγό ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού. Ένα έργο υψηλής πολιτισμικής αξίας, ένα αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας που μετρά 25 χρόνια αναζήτησης. Μια μοναδική καταγραφή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής της χώρας, μέσα από μια ολιστική, αλλά κυρίως ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Η εκδήλωση για τον ένα χρόνο του greekgastronomyguide, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Αθηναϊδα και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και δημοσιογράφοι από το χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού κ.ά.