Κλείνουν ιδιωτικά ιατρεία εξαιτίας του ασφαλιστικού - Κεντρική Εικόνα

Κλείνουν ιδιωτικά ιατρεία εξαιτίας του ασφαλιστικού

04 Ιανουαρίου 2017Εικόνα στην Αγορά

Δεκάδες αιτήσεις για ανάκληση λειτουργίας ιδιωτικών ιατρείων έχουν δεχτεί μετά την Πρωτοχρονιά οι υπηρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Μεγάλος αριθμός γιατρών προβαίνει σε διακοπή λειτουργίας, εξαιτίας των εξαιρετικά δυσμενών όρων που θεσπίζονται με το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, όπως αναφέρει το iatronet.gr.

«Με το που άνοιξε ο Σύλλογος μετά την Πρωτοχρονιά, δεκάδες μέλη μας σπεύδουν να κάνουν αίτηση διακοπής», αναφέρει στο Iatronet ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, το νέο σύστημα είναι καταστροφικό, καθώς προβλέπει μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, τη «δήμευση» έως και του 70% του καθαρού εισοδήματος καθώς και τον τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Επιβαρύνει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους, οδηγεί στη φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους: «Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ σημειώνει πως οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια και η Υγεία θα παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού, που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΑ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, προκειμένου ακόμα και την ύστατη στιγμή να διασώσει τον ιατρικό κόσμο από τον αφανισμό.

Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η νομιμότητα τόσο της πρόσφατης εγκυκλίου, αλλά και των άλλων κανονιστικών πράξεων που θα εκδοθούν και η δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται για την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού και του δικαιώματός του να ασκεί το ιατρικό λειτούργημα.