ΟΤΕ: Ικανοποίηση και σχέδια για επενδύσεις  - Κεντρική Εικόνα

ΟΤΕ: Ικανοποίηση και σχέδια για επενδύσεις

10 Αυγούστου 2018Εικόνα στην Αγορά

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 εξέφρασε η διοίκηση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Όπως τόνισε ο CFO του Οργανισμού κ. Μπ. Μαζαράκης η αγορά της Ρουμανίας παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, ενώ η Αλβανία καταγράφει άνοδο.

Στη Ρουμανία ειδικότερα ο όμιλος «κερδίζει έδαφος» στις αστικές περιοχές της χώρας, ενώ δείχνει να χάνει κομμάτι της πίτας στις υπόλοιπες.

Στην Ελλάδα καταγράφονται ισχυρές επιδόσεις συνολικά καθώς οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στις προσφορές και επενδύσεις του ομίλου.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Οργανισμού οι επενδύσεις στο κομμάτι των οπτικών ινών αποδίδουν, καθώς οι πελάτες που έχουν υιοθετήσει την υπηρεσία FTTC ανέρχονται πλέον σε 449.000.

Σε ό,τι αφορά την Cosmote ειδικότερα, «λοκομοτίβα» των κερδών της χαρακτηρίστηκε το κομμάτι των data για το οποίο οι πελάτες του Ομίλου δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περαιτέρω η διοίκηση του OTE καταγράφει μια στροφή των καταναλωτών από τις προπληρωμένες επιλογές στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας λόγω των data.

Παράλληλα σημειώθηκε ότι η Cosmote παρέχει πλέον κάλυψη της τάξεως του 99% στον ελλαδικό χώρο.

Η διοίκηση του Ομίλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για το στόχο των κεφαλαιουχικών επενδύσεων (capex), ενώ για φέτος προβλέπει πως οι προσαρμοσμένες επενδύσεις να διαμορφωθούν σε περίπου €700 εκατ. Οι επενδύσεις στο κομμάτι των οπτικών ινών στην Ελλάδα έως το 2022 θα ανέλθουν στα 2 δισ. ευρώ.

Για το 2018 οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές προβλέπεται να διαμορφωθούν σε περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό περιβάλλον η διοίκηση του OTE τόνισε ότι πρόσφατα υπήρξαν αλλαγές στην ΕΕΕΤ και μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις από την Αρχή. Αναμένουν όμως περισσότερο δίκαιες και εκλογικευμένες αποφάσεις από την πλευρά της ΕΕΕΤ. Δεν αναμένουμε αρνητικές εκπλήξεις, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις ανακατατάξεις που καταγράφονται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα (εξαγορά Cyta από Vodafone κλπ) ο κ. Μαζαράκης δήλωσε ότι αυτές κινούνται σε μια λογική εκλογίκευσης της αγοράς.

Παράλληλα σημείωσε ότι τα έσοδα από το roaming του OTE αυξήθηκαν κατά 30% στο β΄ τρίμηνο, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε και για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφάρμοσε ο Ομιλος.

Τόνισε ότι ανταποκρίθηκαν σε αυτό 250 άτομα, «δεδομένο» που αντιστοιχεί σε μια ετήσια εξοικονόμηση 12 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο.

Πηγή:euro2day.ge