Παππάς: Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι είναι οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα - Κεντρική Εικόνα

Παππάς: Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι είναι οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα

12 Ιουλίου 2018Εικόνα στην Αγορά

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρέστη σήμερα σε εκδήλωση παρουσίασης-εγκαινίων δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) για την περιοχή του Βύρωνα, όπως παραδίδεται και διατίθεται πλέον εμπορικά από τη Vodafone.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βύρωνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου της πόλης, Γρηγόρη Κατωπόδη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Vodafone Ελλάδας, Χάρη Μπρουμίδη.

Η παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, που καλύπτει 17.000 νοικοκυριά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Superfast Broadband», μέσω της οποίας η Πολιτεία επιδοτεί την αναβάθμιση των συνδέσεων ίντερνετ οικιακών χρηστών και επιτηδευματιών σε ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων.

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς ανέφερε: «Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται στο πλαίσιο μίας σημαντικής προσπάθειας. Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία συμπυκνώνει έναν τρόπο λειτουργίας που θα πρέπει να συνηθίσουμε. Επίσης, η σημερινή παρουσίαση είναι ένα παράδειγμα, κατά το οποίο ο ιδιωτικός τομέας αναζητά ευκαιρίες κερδοφορίας μέσα στο γενικότερο κοινωνικό συμφέρον και όχι εις βάρος της κοινωνίας. 

Η δημόσια παρέμβαση κινητοποιεί επενδύσεις, οι οποίες βρίσκονται στην τεχνολογική αιχμή. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να περάσουμε από τη φάση του σχεδιασμού του προγράμματος στη φάση της εφαρμογής. Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των νέων δικτύων -επενδύσεις που μαζί με τη δημόσια παρέμβαση φτάνουν στα 4 δισ. ευρώ- αποτελούν, μαζί με τους αυτοκινητόδρομους, τις μεγαλύτερες επενδύσεις για τη χώρα μας τα τελευταία έτη. Τέτοιου τύπου επενδύσεις είναι αυτές που βάζουν την Ελλάδα στο κέντρο του παγκόσμιου επενδυτικού χάρτη και στο κέντρο των οικονομικών εξελίξεων. Η Ελλάδα, βγαίνοντας από την κρίση, γίνεται ένας κόμβος μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου και για να συμβεί αυτό χρειάζονται αξιόπιστα δίκτυα».

Πηγή: euro2day.gr