Σαφείς εξηγήσεις ζητά η Fosun από την Folli Follie  - Κεντρική Εικόνα

Σαφείς εξηγήσεις ζητά η Fosun από την Folli Follie

17 Μαΐου 2018Εικόνα στην Αγορά

Πειστικές απαντήσεις ζητά η Fosun από την Folli Follie Group.

Σε επίσημη ανακοίνωση του δεύτερου ισχυρότερου μέτοχου στην εισηγμένη προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο κινεζικός όμιλος μπορεί ναι μεν να αναφέρει πως ορισμένες παραδοχές του report της QCM αποτελούν "απλές εικασίες", από την άλλη ζητά εξηγήσεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ουσιαστικά τους βασικούς μετόχους της FFG.

Η Fosun θεωρεί πως δεν έχουν δοθεί ικανοποιητικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της αγοράς και των μίντια αναφορικά με το συμβάν. 

Προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας της Folli Follie συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού ομίλου, η Fosun αποκαλύπτει ότι έχει στείλει επιστολή (enquiry letter) στο δ.σ. της Folli Follie ζητώντας διευκρινίσεις και σαφείς εξηγήσεις.

Όπως αναφέρεται, "έχοντας αξιολογήσει την επίσημη πληροφόρηση που έδωσε η Folli Follie, τις εκθέσεις των ελεγκτών, την πάνω από 20 έτη πορεία της ως εισηγμένη εταιρεία και την εμπιστοσύνη της εταιρείας (δηλαδή της Fosun) στον βασικό της μέτοχο και στη διοίκηση, αυξήσαμε τη συμμετοχή μας στην FFG από το 13,89% στο 16,37%".

Η Fosun θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και θα κρατά ενήμερους, μετόχους, επενδυτές και κοινό. Συμβουλεύει τους κατόχους μετοχών της Folli Follie και τους δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό μετοχών της εταιρείας.

Πηγή: capital.gr