Σόρος: Αγόρασε ομόλογα της Tesla ύψους 35 εκατ. δολαρίων - Κεντρική Εικόνα

Σόρος: Αγόρασε ομόλογα της Tesla ύψους 35 εκατ. δολαρίων

17 Μαΐου 2018Διεθνή Νέα

Σχετικά άρθρα

Η επενδυτική εταιρεία του Τζορτζ Σόρος αγόρασε ένα τεράστιο ποσό ομολόγων Tesla το πρώτο τρίμηνο του 2018, δίνοντας στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημαντική υποστήριξη.

Το Fund Management του Σόρος αγόρασε μετατρέψιμο ομόλογο, που μπορεί να μετατραπεί σε συγκεκριμένο αριθμό μετοχών, της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, ύψους 35 εακτ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Tesla είχε δύσκολη έναρξη χρονιάς. Αντιμετώπισε προβλήματα παραγωγής με το Model 3 και αναδιάρθρωσε την κορυφή της διοίκησης, την ώρα που ο Elon Musk δέχθηκε σκληρή κριτική, μη απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών και δημοσιογράφων στην τελευταία ενημέρωση κερδών της εταιρείας. 

Η εταιρεία του Σόρος αγόρασε επίσης 51.200 μετοχές της Amazon, αξίας 74,1 εκατ. δολαρίων. Η μετοχή της εταιρείας είχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, με άνοδο άνω του 34% μέχρι στιγμής. 

Απέκτησε 20.800 μετοχές της Alphabet, ενώ και η Netflix είναι αγαπημένη εταιρεία. Μετά την αγορά μεγάλου ποσού μετοχών, το τελευταίο τρίμηνο του 2017, πήρε ακόμη 148.500 μετοχές το πρώτο τρίμηνο αυτής της χρονιάς. Η Netflix είχε πολύ δυνατό πρώτο τρίμηνο, προσθέτοντας περισσότερους συνδρομητές στην υπηρεσία της από ότι προέβλεπε η αγορά. 

Από την άλλη πλευρά, το fund του Σόρος εγκατέλειψε 34.100 μετοχές του Twitter και δεν αγόρασε μετοχές του Facebook

Πηγή: euro2day.gr