Συνάντηση Γιούνκερ- Παυλόπουλου: "Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου" - Κεντρική Εικόνα

Συνάντηση Γιούνκερ- Παυλόπουλου: "Η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα μου"

26 Απριλίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι «η Ελλάδα είναι η δευτερη πατρίδα μου».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την μεγάλη συμπάθειά του για την πορεία του ελληνικού λαού πρός τον οποίο παρέμεινε πιστός -όπως είπε χαρακτηριστικά «ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές». Σημείωσε επίσης ότι εδώ, στην Ελλάδα εξελίχθηκε η Ευρωπαϊκή σκέψη και ότι η χώρα μας σφυρηλάτησε την μοίρα της Ευρωπής. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και αυτήν ήταν ανέκαθεν η στάση μου».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην συμβολή του Ζ.Κ.Γιούνκερ τονίζοντας ότι  «αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης». Παρών στη συνάντηση και ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.