Κουβέλης: "Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 επαναφέρει μνήμες που σημάδεψαν τον ελληνικό λαό" - Κεντρική Εικόνα

Κουβέλης: "Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 επαναφέρει μνήμες που σημάδεψαν τον ελληνικό λαό"

20 Απριλίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης με αφορμή την επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 αναφέρει σε δήλωσή του ότι "επαναφέρει, μετά από 51 χρόνια, στη μνήμη γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, είναι αφοσιωμένες στην αποστολή τους και αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη, την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας".

Ο κ. Κουβέλης προσθέτει στη δήλωσή του ότι "τιμάμε τις θυσίες των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, αγωνιζόμενοι παράλληλα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο ελληνικός λαός διδάσκεται από την ιστορία του και δεν ξεχνά. Η διάσωση της ιστορικής μνήμης δεν είναι απλώς χρέος όλων μας αλλά και φωτεινός φάρος στην πορεία της χώρας και του λαού μας".