Η έκθεση "David Bowie is" κοσμεί το μετρό της Νέας Υόρκης - Κεντρική Εικόνα

Η έκθεση "David Bowie is" κοσμεί το μετρό της Νέας Υόρκης

22 Απριλίου 2018Πολιτική & Οικονομία

Από αυτή την εβδομάδα μέχρι και τις 13 Μαίου ο David Bowie "επιστρέφει" στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη -είχε ζήσει εκεί άλλωστε 20 χρόνια- και κάνει "κατάληψη" στο μετρό της πόλης.

Δύο χρόνια μετά το θάνατό του, το Spotify τιμά τη μνήμη του με την διαδραστική έκθεση "David Bowie is" σ' ένα από τα πιο cult σημεία της πόλης, το περίφημο "subway". 

Πιο συγκεκριμένα οι τοίχοι του σταθμού Μπρόντγουεϊ-Λαφαγιέτ έχουν γεμίσει με αφίσες του καλλιτέχνη από διάφορα κλασικά στιγμιότυπά του, είτε είναι μία συναυλία στο Madison Square Garden, είτε ενώ ερμηνεύει το «Elephant Man» στο σανίδι του Μπρόντγουει. Επίσης υπάρχει και ένας χάρτης της περιοχής με τον τίτλο: «Bowie’s Neighborhood Map», με σημειωμένα τα σημεία που ήταν σημαντικά για τον τραγουδιστή. Έτσι μαθαίνουν οι νεότεροι την ιστορία του μυθικού καλλιτέχνη αλλά ενημερώνονται και οι μεγαλύτεροι για την ίδια την έκθεση που φιλοξενείται στο Brooklyn Museum. 

Επίσης η διοίκηση του μετρό της Νέας Υόρκης τύπωσε 250.000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών με φωτογραφίες του τραγουδιστή που πωλούνται μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές από τους fans που ήθελαν να τις αποκτήσουν. 

Το Spotify θα κυκλοφορήσει σύντομα το “David Bowie Stories”, που θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις, κείμενα και "behind-the-scenes" ιστορίες της καριέρας του.

Πηγή: adweek.com