Τουρκία: Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Ερντογάν-Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με Μπαχτσελί - Κεντρική Εικόνα

Τουρκία: Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Ερντογάν-Αύριο η κρίσιμη συνάντηση με Μπαχτσελί

17 Απριλίου 2018Διεθνή Νέα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν στενοί συνεργάτες και υπουργοί της κυβέρνησης Γιλντιρίμ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Αύριο θα γίνει το κρίσιμο ραντεβού με τον με τον ηγέτη του ΜHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών-στο τέλος Αυγούστου-στην Τουρκία. 

Να σημειωθεί πως τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζητά με σημερινές του δηλώσεις ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP) και σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί,όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαχτσελί τονίζει ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 26 Αυγούστου καθώς «είναι αδύνατο (για την Τουρκία) να περιμένει με υπομονή μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2019», ημερομηνία που είναι προγραμματισμένες οι εκλογές, επικαλούμενος  "οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας. 

Αμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπεκίρ Μποζντάγ να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αλλά να δηλώνει ότι η πρόταση Μπαχτσελί πρέπει πρώτα να συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα λήψης αποφάσεων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).