Καρυπίδης: Οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους - Κεντρική Εικόνα

Καρυπίδης: Οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους

17 Απριλίου 2018Εικόνα στην Αγορά

Απάντηση στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας δίνει με ραδιοφωνική του συνέντευξη,  ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρης Καρυπίδης.

«Τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε» δήλωσε στον Alpha 96.5 ο κ. Καρυπίδης.

«Χθες εκτελέστηκε μία απόφαση εναντίον του Δημήτρη Μαρινόπουλου . Δεν μπορώ να καταλάβω την μανία που έχει ο κύριος Νεφελούδης , σε ποιο κράτος το έχουμε δει αυτό; Γενικός γραμματέας του Υπουργείου να έχει τέτοιο μίσος και να ασχολείται με έναν επιχειρηματία. Κάθε μέρα βρίζει και μιλάει άσχημα, με διασύρει λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι 18 μήνες απλήρωτοι. Τον άλλον μήνα θα είναι 25 μήνες απλήρωτοι . Τα σούπερ μάρκετ έχουν εδώ και 1,5 χρόνο που έχουν κλείσει και κάθε μέρα αυτοί λένε “απλήρωτοι, απλήρωτοι”. Ναι έχει γίνει μια ζημιά. Γιατί δεν βγαίνουν να πούνε πώς έγινε η ζημιά και γιατί έγινε η ζημιά; Δεν έχει ακουστεί τίποτα μέχρι σήμερα για αυτά που έχουμε κάνει εμείς» δήλωσε και πρόσθεσε πως « οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι 11 μήνες και ήρθαμε εμείς και τους πληρώσαμε»

Παράλληλα ο κ. Καρυπίδης ανέφερε πως «εξαιτίας του Μαρινόπουλου έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να λύσουμε αυτό το θέμα και απευθυνθήκαμε στον κύριο Νεφελούδη και όχι μόνο δεν μας βοήθησε αλλά τορπίλισε αυτή την προσπάθεια , ήταν εμπόδιο απέναντί μας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης δήλωσε ακόμα ότι «τότε υπήρχε μια οφειλή 8 εκ. ευρώ προς τους εργαζόμενους και εμείς κάναμε μια πρόταση να δώσουμε τα 6 εκ. και να κλείσει εκεί η οφειλή και να ανοίξουν τα καταστήματα. Από εκεί και πέρα, επειδή οι μισθοί ήταν πολύ υψηλοί τους ζητήσαμε να μειωθούν κατά 20% οι μισθοί πάνω από 1000 ευρώ γιατί δεν έβγαινε όταν ο ανταγωνισμός πλήρωνε 500 και 600 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω ποιο συμβόλαιο εκτελεί ο κος Νεφελούδης;».

«Ποια είναι η απάτη;» συνέχισε ο κ. Καρυπίδης τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι « είναι θέμα διαδικαστικό μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους. Θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Τρία εννιακόσια θα πάνε στους εργαζόμενους . Αν αυτό είναι απάτη , τότε οι άνθρωποι είναι άσχετοι.»

« Όταν έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ , ήταν 1.100 οι εργαζόμενοι και 8 εκ περίπου ευρώ ήταν η οφειλή των δεδουλευμένων τους. Κάθε μήνα αυτοί βάζουν και άλλα και άλλα. Ο κ. Νεφελούδης λέει ότι χρωστάω 40 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν πήραμε τα σούπερ μάρκετ η οφειλή αυτή υπήρχε. Πληρώσαμε 27 εκ. στο ΙΚΑ. Έμεινε ένα κομμάτι , τα οποία δεν πληρώθηκαν και δεν ήταν επί δικής μας θητείας»  συμπλήρωσε υποστηρίζοντας πως  το χρέος κληρονομήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση στην διοίκηση Καρυπίδη.

Τέλος ο Θεόδωρος Καρυπίδης είπε  πως «θέλει άλλα τέσσερα εκ για την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων. Θα κάνουμε και άλλες ενέργειες τώρα και περιμένουμε και άλλες αποφάσεις. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά γιατί πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και θα βγει κάτι και για τους εργαζομένους».

Πηγή: thestival.gr