Η Ζωή Γιαβρή της Advantis υποψήφια για το "Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018" της Ε.Ε. - Κεντρική Εικόνα

Η Ζωή Γιαβρή της Advantis υποψήφια για το "Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018" της Ε.Ε.

15 Μαρτίου 2018StartUps & Eκπαίδευση

Σχετικά άρθρα

Η Ζωή Γιαβρή, συνιδρύτρια της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Advantis Medical Imaging, είναι ανάμεσα στις τρεις φιναλίστ για να κατακτήσουν το "Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γυναίκες έως 30 ετών.

Στόχος του διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2011 και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Ορίζων 2020" της ΕΕ είναι να ενθαρρύνει την εφαρμοσμένη καινοτομία μεταξύ των γυναικών. Μπορεί να υπάρχουν πολλές γυναίκες ερευνήτριες στην ΕΕ, ωστόσο είναι ακόμη λίγες εκείνες που προχωρούν στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων.

Ο διαγωνισμός απονέμει δύο βραβεία: ένα γενικό βραβείο (Women Innovators Prize) με εννέα υποψήφιες και ένα ειδικότερο για τις καινοτόμες γυναίκες έως 30 ετών (Rising Innovator Award) με τρεις υποψήφιες, μία από τις οποίες είναι η Ζ.Γιαβρή, το οποίο συνοδεύεται από το ποσό των 20.000 ευρώ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του έτους.

Διαβάστε την συνέντευξη που μας είχε δώσει πριν από λίγο καιρό η Ζωή Γιαβρή, όπου μας μίλησε για την πολύ φιλόδοξη startup Advantis Medical Imaging.